Tunuslu bakandan 'Cihad-ul nikah' tepkisi!

Tunuslu bakandan 'Cihad-ul nikah' tepkisi!

Tunus İçişleri Bakanı Lutfi Bin Jeddu, Tunuslu kadınların İslamcı savaşçıların cinsel ihtiyaçlarını tatmin etmek için Suriye'ye gittiği tepkisinde bulundu.  Suriye'ye gençlerin gidişini engellemek için havaalanlarında denetimler arttırıldı.

19 Eylül günü Kurucu Meclis'te konuşan İçişleri Bakanı Lutfi Bin Jeddu, "Jihad-ul nikah"  adına "20, 30, 100 kişiyle cinsel ilişki yaşıyorlar, sonra da hamile olarak geri dönüyorlar" dedi.  Çok sayıda kişiyle evlilik dışı cinsel ilişkiye izin veren Nikah Cihadı, bazı selefi din adamları tarafından "kutsal savaşın meşru bir biçimi" olarak görülüyor.  

6 BİN SURİYELİ GENCİN SURİYE'YE GİDİŞİ ENGELLENDİ

Tunuslu Bakan, Suriye'ye giden Tunuslu kadınların sayısı ve hangi koşullarda eğitildikleri konusunda bilgi vermezken, medyaya göre yüzlerce bu tip vaka yaşandı.

Benzer şekilde erkekler de Suriye rejimine karşı savaş adı altında, Suriye'nin yolunu tutuyor. Bin Jeddu'ya göre görevine başladığı Mart ayından bu yana 6 bin Tunuslu gencin Suriye'ye gidişi engellendi.

İçişleri Bakanı şüpheli gördükleri kadın ve erkeklerin Suriye'ye gidişlerini engellemek için kısa bir süre önce havaalanlarındaki denetimleri arttırma talimatı vermişti.

Mart sonunda Tunus savcılığı bu gençlerin Suriye'deki silahlı gruplara katılımına yardım eden şebekelere ilişkin bir soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı, "terörist faaliyetleri gözetlemek için kriz hücreleri" kurulduğunu açıklamıştı.