Volvo’da memur kıyımı

Volvo’da memur kıyımı

İsveç otomotiv tekeli Volvo yeni bir kemer sıkma programını yürürlüğe koyacağını açıkladı. Her yıl 4 milyar Kron civarında tasarruf yapılmasını öngören program, üretimin aynı kalmasını ancak çok sayıda çalışanın işine son verilmesini içeriyor.

Volvo’nun Basın Şefi Marten Wikforss, programdan en fazla Volvo Kamyon’da çalışan memurların etkileneceği söylemekle birlikte tam olarak kaç memurun işine son verileceğini açıklamaktan kaçınıyor.

Üretimin her zaman talebe uygun olarak ayarlanması gereken bir etkinlik olduğunu belirten Wikforss, Umeo ilindeki kamyon üretiminin bir kısmının Göteborg'a, buradaki üretimin ise bir kısmının Belçika’ya taşınması önerileri üzerinde çalışma yaptılklarını söylüyor.

Tasarruf planında Avrupa, Orta-Doğu ve Afrika’da bulunan Volvo’ya ait satış mağazalarının durumlarının yeniden gözden geçirilmesi de yer alıyor. Buraların yeniden yapılandırılması sonucu 2015 yılından itibaren her yıl 600 milyon kronluk tassarufta bulunması amaçlanıyor.

IF Metall Sendikasının Volvo Şube Başkanı Mikael Sellström, Volvo’nun tasarruf programının üretimde çalışanları etkileyip etkilemeyeceğini henüz bilemediklerini, ancak Volvo’nun Avrupa’da kamyon ve Tır üretimini yeniden yapılandırmasından haberdar olduklarını ifade ediyor.  

Volvo’nun dünyanın değişik ülkelerinde 69 bini kadrolu olmak üzere 115 bin çalışanı bulunuyor.