YEK-KOM’dan Bisky için başsağlığı mesajı

YEK-KOM’dan Bisky için başsağlığı mesajı

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) Eşbaşkanları Yüksel Koç ve Hamide Akbayır önceki gün yaşamını yitiren Alman Sol Parti eski liderlerinden Lothar Bisky için başsağlığı mesajı yayınladı. Koç ve Akbayır Kürt halkının yakın bir dostunu kaybettiğine dikkat çektiler.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) Eşbaşkanları Yüksel Koç ve Hamide Akbayır imzasıyla Sol Parti’ye gönderilen mesaj şöyle:

“Bisky sosyalist harekette yıllarca mücadele etmişti. Sürekli bize destek veriyor, her durumda yanımızdaydı. Kürtlerin verdiği hak mücadelesinden yana olan Bisky, Kürt gösterileri ve kültür festivallerine de katılarak desteğini gösteriyordu. Bisky’nin vefatıyla Almanya’da yaşayan Kürtler de önemli ve yakın bir dostunu kaybetti. Kürt halkı Bisky’i unutmayacak. Ailesinin ve yoldaşlarının üzüntülerini paylaşıyoruz.”

Alman Sol Parti eski başkanı Lothar Bisky, 13 Ağustos 2013 günü 71 yaşındayken yaşamını yitirdi. Bisky, iki kez seçildiği Die Linke'nin başındaki görevini 2012 yılı Mart ayına kadar sürdürdü. 1993-2000 ile 2003-2007 yılları arasında Demoratik Sosyalizm Partisi (PDS) liderliği yapan Bisky henüz 18 yaşında iken sosyalizmle yönetilen Doğu Almanya’da yaşama kararı almıştı. Bisky, uzun yıllar Alman solu içerisindeki farklı kesimleri bir araya getirmenin mücadelesini vermişti.