30 öğrenci tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektör Melih Bulu’yu protesto etkileri için gözaltına alınan 51 öğrenciden 12’si ev hapsi, 9’u adli kontrol ile serbest bırakılırken, 30’u ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan AKP’li kayyım rektör Melih Bulu’yu protesto ettikleri için öğrenciler dün yapmak istediği açıklamaya polis saldırmış ve 228 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden birçoğu sabaha karşı emniyet ifadelerinden sonra serbest bırakılırken, 51 öğrenci ise bırakılmadı.

Akşama doğru Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirilen öğrencilerin savcılık ifadeleri bitti. “Kamu malına zarar verme” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamaları yöneltilen öğrencilerin 12’si ev hapsi, 9’u adli kontrol ile serbest bırakılırken, 30’u ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

‘KOL KOLA GİRDİKLERİ İÇİN TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER’

Bu duruma tepki gösteren Avukat Elif Sıla Aşık, Çağlayan adliyesi önünde yaptığı açıklamada, 30 öğrencinin tutuklamaya talebiyle mahkemeye sevk edilmesine, "Bu çocuklar sadece kol kola girdikleri için tutuklamaya sevk edildi başka söze gerek yok" diye tepki gösterdi.

‘MÜCADELE SÜRECEK’

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 öğrenci ise adliye çıkışında yaptıkları açıklamada, tutuklamaya sevk edilen arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek, kayyum zulmü bitene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.