İtalyan sendikalar da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ kampanyasına katıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan kampanyaya katılan İtalyan COBAS, CUB ve UNICOBAS sendikaları da BM'ye mektup gönderdi.

İtalyan sendikaları COBAS, CUB ve UNICOBAS, Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi'nin başlatmış olduğu, "Zamanı geldi, Öcalan için özgürlük, Türkiye'de adalet ve barış" kampanyasına destek vermek amacıyla Birleşmiş Milletler'e (BM) mektup gönderdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999’da uluslararası bir komplo sonucu Türk devletine teslim edildiği ve o tarihten bu yana ağır bir tecritte olduğuna dikkat çekilen mektupta şu ifadeler yer aldı: "Abdullah Öcalan, 22 yıl geçti ve Nelson Mandela'nın başına gelen mağduriyetlere benzer insanlık dışı koşullarda kalıyor.

Abdullah Öcalan halkına Türkiye, Suriye ve tüm Ortadoğu'da barış ve demokrasinin yolunu göstermekten asla vazgeçmedi. ‘Demokratik Konfederalizm’ metninin bilgeliği ve ileri görüşlülüğü buna tanıklık ediyor. Maalesef dinlenmiyor, Türk rejimi ve diktatör Erdoğan, Türkiye'yi hapishane ve kışlaya çevirdi. En temel insani ve siyasal hakların reddedildiği, devam eden ekonomik-sosyal kriz ve kırsalda artan yoksulluk kanlı Türk rejimi tarafından gizleniyor.

Suriye ve Irak'taki Kürt, Êzidî, Arap ve Hristiyan nüfusunun topraklarını işgal etmek, Libya ve Kafkasya'ya savaş ve yas getirmenin yanı sıra Akdeniz ve Avrupa'da tehdit edici yaklaşımları devam ediyor. Faşist Erdoğan'la silah ve göçmen pazarlığı yapmaya devam eden Avrupa, Kürt Halk ÖNderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü teşvik etmek için parmağını bile kıpırdatmayarak, kendisinin ilan ettiği insan haklarına kulaklarını kapatmıştır."

'BM BARIŞ VE ADALET İÇİN ARABULUCU OLMALI'

BM'ye, Güney Afrika’da Nelson Mandela örneğinde olduğu gibi "barış ve adalet için arabuluculuk" rolünü üstlenme çağrısında bulunan COBAS, CUB ve UNICOBAS mektubunda şunlar belirtildi: "İtalyan hükümeti bile insan hakları ve savaşlarla mücadeleden çok kirli ilişkilerle (savaş halindeki ülkelere satmayı yasaklayan yasalara aykırı olarak silah satışı dahil) ilgileniyor.

Salgının milyonlarca hayatı mahvettiği ve aç bıraktığı, özellikle tutuklular dahil en kırılgan ve savunmasız insanları etkileyen bu trajik zamanlarda, mütevazi katkılarını yaptıkları Abdullah Öcalan'ın kurtuluş seferberliği dilekçeler ve kampanyalar ile, dünya çapında on binlerce vatandaş katılıyor.

Türkiye, Suriye, Ortadoğu ve Rojava'da barışa dayalı demokrasi lehine birçok girişimle yıllardır sahada olan ve aşağıda imzası bulunan Sendikalar, şu anda yürütülen "Zamanı geldi: Abdullah Öcalan'a özgürlük, Türkiye'de barış ve adalet" uluslararası kampanyayı, bu bağlamda her yerde yapılan çağrıları ve bütün çalışmaları destekliyoruz."