Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük kampanyasına Calabria üniversitesinden 74 akademisyen de katıldı

İtalya'nın Calabria Üniversitesi siyasal ve sosyal bilimler fakültesi, akademik senatosunda 74 profesör ve doçent Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan kampanyaya destek verdi.

İtalya'nın Calabria Üniversitesi siyasal ve sosyal bilimler fakültesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve özgürlük kampanyasını, akademik senatosunda 74 profesörün ve doçentin imzasıyla karar altına aldı.

 "Zamanı geldi, Öcalan için özgürlük, Türkiye'de adalet ve barış" kampanyasına destek veren 74 profesör ve doçent tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kürt halkının lideri, ülkemizde gecikmeli siyasi ilticacı statüsü aldıktan sonra, 22 yıldır Türkiye'nin İmralı adasında maksimum güvenlikli bir cezaevinde tutuklu ve tecrit ediliyor. Ne yazık ki uluslararası kuruluşlar, Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve İşkenceye Karşı Komite, Abdullah Öcalan'a en temel insan haklarını bile garanti edemedi.

Nelson Mandela, Apartheid günlerinde Güney Afrika için neyse, Abdullah Öcalan da Kürt halkının özgürlük mücadelesinin en önemli sembolü ve Ortadoğu'da bir barış bayrağıdır. Hapsedildiği süre boyunca, Öcalan'ın düşüncesinden ilham alan Kuzey ve Doğu Suriye halkları, topraklarını etnik ve dinler arası bir arada yaşamanın harika bir örneğine dönüştürdü, direk demokrasi ve cinsler arası eşitlik, inançlar arası diyalogu geliştiren bir demokrasinin kurulmasına yol açtı. Kuzey Doğu Suriye, IŞİD'in devam eden saldırılarına karşı bir kale gibi duruyor ve bölgedeki köktenci tehdidin önlenmesine büyük katkı sağlıyor.

Abdullah Öcalan’ın devam eden hapsedilmesi ve tabi kaldığı insanlık dışı tecrit, Kürt bölgelerindeki kitlesel baskı ve Kuzeydoğu Suriye'ye yönelik saldırılar, demokrasiye karşı bir saldırı oluşturuyor ve bu da akademik bir topluluk olarak bizi ilgilendiriyor. Bu nedenle, Abdullah Öcalan'a yönelik başlatılan uluslararası kampanyayı destekliyoruz. İnsan haklarını yeniden güçlendirmek ve barışı seven tüm insanlarla dayanışma ifade etmek için temel bir adım olarak görüyoruz."

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK KAMPANYASINA DESTEK VEREN DOÇENT VE PROFESÖRLER

Abdullan Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan kampanyaya destek veren doçent ve profesörlerin isimleri şöyle:

Bova Vincenzo, Cersosimo Domenico, Cimatti Felice, Costabile Antonio, D’Ignazio Guerino, De Gaetano Roberto, Ferrari Vincenzo, Jedlowski Paolo, Jellamo Anna, Marini Matteo, Parini Ercole Giap, Raniolo Francesco, Salomoni Antonella, Bruno Marcello Walter, Catalano Gilda, Citroni Giuli, Clementi Marco, Corrado Alessandra, Cuzzocrea Alfredo, De Rose Carlo, Dottorini Daniele, Elia Anna, Falcioni Daniela, Fiorita Nicola, Fortunato Vincenzo, Gerbasi Giampaolo, Giraudi Giorgio, Librandi Fulvio, Licursi Sabina, Nardo Maria, Noce Tiziana, Pappano Danilo, Roberti Bruno, Rovinello Marco, Russo Anna Margherita, Sivini Silvia, Vitale Annamaria, Bartolucci Guido, Beonio Brocchieri Vittorio, Buscema Carmelo, Campennì Antonino, Canadè Alessandro, Caputo Paolo, Caruso Giovanni, Cerruto Maurizio, Commisso Giuliana, Corradi Maria Laura, D’Agostino Mariafrancesca, D’Alessandro Daniele, De Luca Roberto, Della Corte Elisabetta, Fagiani Maria Luisa, Floriani Sonia, Garreffa Franca, Grande Teresa, Greco Walter, Loprieno Donatella, Marcello Giorgio, Nocito Walter, Passarelli Giovanni, Pellegrino Giuseppina, Ponzo Michela, Samà Antonio, Vingelli Giovanna, Viola Donatella, Affuso Olimpia, Corigliano Filippo, Laghi Pasquale, Maiello Angela, Vella Gessica, Corace Maria, Francesca Cuda Giuseppe, Lavia Francesco, Rotolo Andrea.