Amed’de polis ablukasında tecrit protestosu

Amed’de HDP Gençlik Meclisi’nin tecride karşı Koşuyolu Parkı’nda yapmak istediği eylem polis ablukasıyla karşılaştı. Eylemciler, sloganlarla polisi protesto etti.

HDP’li gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin bir açıklama yapmak için toplandı.

Ancak açıklama Koşuyolu Parkı açıklama öncesi polis tarafından bariyerlerle ablukaya alındı. Park çevresinde çok sayıda zırhlı araç ve TOMA konuşlandırıldı.

Parka giren eylemciler de polis tarafından gruplar halinde kalkanlarla çembere alındı.

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, engelin kaldırılması için polis amirleriyle görüştü ancak polis eyleme izin vermeyeceklerini bildirdi.

Uzun süren müzakereler sırasında polis ablukasındaki eylemciler arasında bulunan Barış Anneleri, Kürtçe şarkılar söyledi.

Ablukadaki diğer guruplar da sık sık "Biji berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganlarını attı.

Polisle müzakereler sonuç vermeyince, parktakiler dağıldı. HDP Gençlik Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, açlık grevinin 69’uncu gününe girdiğini hatırlatarak, "Bedenleri gün be gün eriyor. Gün be gün bedeni eriyen tutukluların mücadeleleri egemen faşistlerin zulmü karşısında bir kale gibi duruyor. Onların talepleri herkesin talepleridir” dedi.

İktidarın Kürt düşmanı politikalarına tepki gösteren Gençlik Meclisi, "Abdullah Öcalan’ın varlığı bütün dünya halklarının özgürlük umududur. Bu umut AKP- MHP rejiminin korkusu haline gelmiştir. Dost ve düşman herkes bilsin ki egemenlerin bu korkusunu daha arttıracağız onları korkularında boğacağız" diye vurguladı.

"İmralı tecridinin kırılması sorumluluğu bizim omuzlarımızdadır” diyen Gençlik Meclisi, şöyle devam etti:  “Çünkü Sayın Abdullah Öcalan’ın felsefesi gençlik için yeni bir perspektif ve onurlu bir yaşamın ifadesidir. Ve bu yaşama giden yolun inşası Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçiyor. Ne kadar saldırılırsa saldırsınlar bizim mücadelemizi daha da yükseltecek. 14 Temmuz direninin izinden gidenler nasıl ki 2019’da tecridi kırabildilerse yine de direnişleri kazanacak. Açlık grevi mücadelesinin yükseltmek bize farzdır. Gelin bu mücadeleyi yükseltelim. Sesiz kaldıkça bu mücadeleden geri kalıyoruz. Tecrit mücadelesini yükseltelim ve 69 gündür süren destanı başarıya ulaştıralım. Zafer bizimdir."