Boğaziçi direnişine Hopalı öğrencilerden destek

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektör Melih Bulu’ya karşı direnişte olan öğrencilere bir destek de Hopa’dan geldi. Hopalı öğrenciler bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Hopa’da İnönü Caddesi’nden Hopa Meydan'a kadar bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşte “Teslim olmayacağız, aşağı bakmayacağız” ve “Ferman padişahın üniversiteler, sokaklar bizimdir” pankartları taşındı.

Eylemciler sık sık "YÖK kalkacak, polis gidecek. Üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Melih istifa, gençlik isyanda" şeklinde sloganlar attı.

Eylemciler adına açıklamada bulunan Öğrenci Kolektifleri üyesi Seçil Yağmur Muti, “İstanbul’da başımızı eğmeye çalışsalar da, İzmir’de ters kelepçe ile işkence yapsalar da, Ankara’da dayanışmayı büyütmek için alanlara çıkan arkadaşlarımızı yıldırmaya çalışsalar da kayyumlar bilsin ki, Gençlik size baş eğmedi, eğmeyecek” dedi.

Muti, “Üniversitelerimizin kapılarına, arkadaşlarımızın bileklerine takılan kelepçeleri söküp atacağız! Bu ablukayı dağıtıp yerine, özgür, demokratik, feminist ve homofobiden arınmış bir üniversite kuracağız! Başını gökyüzüne çevirmiş bir akademi bizim ellerimizle gelecek” diye ekledi.