Boğaziçi eylemine polis saldırdı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklanmasını, LGBTİ+ bireylerine yönelik nefret söylemlerini ve Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere polis saldırdı; çok sayıda kişi işkence edilerek gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’nden iki öğrencinin tutuklanmasını, LGBTİ+ bireylere yönelik nefret söylemlerini ve AKP’li Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere polis saldırdı. Saldırılara protesto etmek için Boğaziçi Üniversite Güney kapısı önünde açıklama yapmak isteyen öğrencilere izin verilmedi.

Güney kapısı önünü ve çevresini abluka altına alan polisler, öğrencilerin okuldan çıkmasına izin vermezken, onlarla dayanışmaya gelen diğer üniversitelerden öğrencilere ise müdahale etti. Boğaziçili öğrencilere destek olmak için Etiler metrosundan Güney kapısına yürümek isteyen öğrencilere saldıran polis çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Güney kapısını abluka altına almakla yetinmeyen polis, öğrencilere destek olmaya gelen HDP milletvekilleri ve görüntü alan basın mensuplarını da engelledi. Vekillerin ve gazetecilerin önüne bariyerler yerleştiren polis, üniversite çevresinde adeta sıkıyönetim ilan etti. Bu keyfi uygulamayı Güney kapısı önüne gelerek protesto eden Boğaziçi üniversitesi öğrencileri de gözaltına alındı. Protestolarını okul içinde devam eden öğrencilerin yanına gitmek isteyen HDP Milletvekilleri izin verilmemesi üzerine tekrar gerginlik yaşandı.

Bekleyiş ise sürüyor...