Buldan ve beraberindekiler Boğaziçili öğrencileri ziyaret etti

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, AKP'li kayyum rektöre karşı direnişte olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, AKP’li Melih Bulu’nun kayyım rektör olarak atanmasından bu yana direnişte olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini evlerinde ziyaret etti. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, HDP MYK üyesi Ferhat Encu ve HDP Gençlik Meclisi üyeleri de Buldan’a eşlik etti. Öğrenciler Buldan’ı kapıda karşıladı.

Buldan ve öğrenciler arasındaki esprili sohbet bir süre sonra yerini öğrenci direnişleri ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal konulara bıraktı.  

Öğrencilerden Enes Karakaş, üniversitede gerçekleştirdikleri eylemlerin tüm Türkiye’ye yayılmasından memnun olduklarını ve bu direnişin daha da büyümesi gerektiğini ifade etti.

Karakaş, gözaltı, işkence ve baskıların önemli olduğunu ancak geliştirdikleri direnişin daha önemli olduğunu vurguladı. Karakaş, mağduriyet dilini kabul etmediklerini belirtti. 

Öğrencilerden Devrim Barış Yılmaz ise, Türkiye’deki antidemokratik uygulamaların kaynağını Kürt sorununun çözümsüzlüğünden aldığını ifade ederek, bu antidemokratik iklimin Türkiye’nin her yerinde hissedildiğini söyledi.

HDP’nin Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesindeki rolüne işaret eden Yılmaz, kendilerinin de bu mücadeleyi desteklediklerini ve ortak mücadele ile yaşananlara dur diyebileceklerini dile getirdi. 

Öğrencilerden Elif Bayburt ise, direniş süreci, ülkede yaşanan krizler ve ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

Buldan da öğrencilerin yaşadıkları zor koşulları anlatarak, “Sizlerin üniversiteleri bitirdikten sonra da işsizlik sorununuz var. Ne yazık ki üniversiteyi bitiren öğrencilerimiz iş bulamıyorlar. AKP hükümeti gitmeden de gerçekten bu durumlar düzelmeyecek. O yüzden ilk seçimde AKP’nin olmadığı, demokratik ve yönetilebilir bir ülke. Gençlerin de eğitimlerine müdahale edilmeyen ve üniversiteyi bitirdikten sonra da kendi alanlarda iş bulabileceği bir gelecek için çabalıyoruz. Öyle bir Türkiye hepimizin hayali ve bu hayal gerçekleşecek” şeklinde konuştu. 

HDP’li belediyelerin gasp edilmesini de hatırlatan Buldan hukuksuz uygulamaların tüm Türkiye’ye yayıldığına değindi.

AKP sonrası oluşacak iktidarda HDP’nin mutlaka yer alması gerektiğini belirten Buldan, “AKP bu ülkeye çok büyük zararlar verdi. AKP her şeyi bozdu. Bütün yasaları bozdu ve her şeyi kendine uyarladı. Bugün HDP’nin değişimden ve dönüşümden yana verdiği ve tüm Türkiye’yi kucaklayan mücadele AKP’yi çok rahatsız ediyor. Bu kadar yoğun baskının nedeni bu. HDP nereye gitse, ne yapsa kriminalize edilmeye çalışma çabası var. Ama biz her koşulda ayakta kalmayı bilen bir partiyiz. Bize yapılanlar başka bir partiye yapılsa ayakta kalamaz. Ama buna rağmen hiçbir zaman taviz vermiyor ve kararlı duruşumuzdan vazgeçmiyoruz” dedi.

HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut da öğrenci direnişlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra öğrenciler, yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin hazırladıkları 3 sayfalık değerlendirme ve talepleri Buldan’a teslim etti. Buldan, değerlendirme ve talepleri Meclis Genel Kurulunda okuyacaklarını ifade etti. 

Ardından Buldan ve öğrenciler birlikte fotoğraf çektirdi.