GÜNDEM 2 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Tarihte itiraz ve protesto eylemleri arasında en etkili olan açlık grevleri, özellikle Kürdistan ve Türkiye'de son 50 yılda defalarca yapıldı.

-Güney Kürdistanlı siyasetçi Fayiq Gulpi Türk devletinin PKK ve Güney Kürdistan topraklarına yönelik ortak saldırılarına dikkat çekerek, Kürt güçlerinin ulusal birlik çerçevesinde birleşmesi gerektiğini söyledi.

-KOMAW: Kürdistan’ı ve Rêber Apo’yu özgürleştirmenin, işgali durdurmanın tek yolu, AKP-MHP faşizmine karşı mücadele etmek ve onu yıkmaktan, her alanda her yerde direnmek, mücadeleyi yükseltmek gerekiyor.

-Öyle bir zamandı ki gökteki kuşlar bile gitmişti… Sadece az sayıda savaşçı vardı. Bir grup kadın savaşçı vardı, gidip yanlarına oturdum. Kimsesiz kalmışız gibi üzerimde bir kasvet vardı...

-Türk devleti ve ona bağlı sözde ‘Rasulayn Türkmen meclisi’ işgal saldırıları nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan Serêkaniyêli Türkmen ‘Kafanı kesip resmini ailene göndereceğiz’ şeklinde tehdit edildi.

-Belçika’da kadın emekçiler, hayati önemdeki birçok sektörü ayakta tutmalarına rağmen ‘görünmez’ kılınan emeklerinin karşılığı için 8 Mart’ta greve gidecekler.

-ABD, Rusya ile Karadeniz’de Biden yönetimi gelir gelmez ilk krizi yaşadı. ABD burada NATO müttefiklerinin temsili vurgusunu yaparken Biden’ın Türkiye’yi NATO’ya yakınlaştırma hamleleri yapacağı konuşuluyor.

-Hükümetin ‘bitirdik’ açıklamasına rağmen özgürlüklerinden vazgeçmeyeceklerini duyuran Etiyopya’daki Tigre halkının temsilcileri, silahlı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.