GÜNDEM 4 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-DBP Amed İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, "İktidar İmralı'daki hukuksuzlukları ülkenin her tarafına yaydı" dedi.

-Cezaevlerinde 70 gündür İmralı tecridine karşı açlık grevi direnişi var. İHD Eşbaşkanı Eren Keskin, iktidar kadar muhalefetin de suçlu olduğunu belirtti, "İmralı'da hukuk yok" dedi. Keskin, İmralı'yı ziyaret etmeyen CPT'ye de tepki gösterdi.

-Hindistan’da direnişte olan çiftçi ve balıklara dayanışma mesajı gönderen KCDK-E, TJK-E ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi, “halkın olan halkın olarak kalmalı” dedi.

-HPG komutanlarından Kurtay Şahin, Türk ordusunun seferber ettiği tüm teknik kapasitesinin ve çok güvendiği gizli birliklerinin de gerillaya üstün gelemediğini söyledi.

-Eylem tekmilinin sonunda şehadeti duyuruldu Eylem’in. Onu anlatan herkesin dilinde aynı cümleler var şimdi; emek, adanmışlık, tüm olmazları olduran ve tüm zorlukları aşmayı bilen yaşam ve savaş komutanıydı.

-Van cezaevlerinde 70 gündür süren açlık grevini yeni grup devralırken, Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Kudret Temel, açlık grevine giren siyasi tutsaklara her türlü baskının uygulandığını belirtti.

-Sri Lanka rejiminin Tamil halkına yönelik işlediği savaş suçlarının araştırılması için bugün başkent Berlin’de Alman Dışişleri Bakanlığı önünde yapılacak kitlesel gösteriye Berlin Kürdistanlılar Meclisi de destek vereceğini açıkladı.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yıldönümüne ilişkin açıklama yapan FEY-KOM, 1-15 Şubat tarihleri arasında Avusturya'da yapılacak eylem takvimini duyurdu.

-Kadınların yaşamın birçok alanında kısıtlandığı ülkelerden Somali’de politikada giderek daha fazla yer alma talepleri de yükselirken, toplum yapısından kaynaklı olarak seçilmek için getirilen birçok engelleri de aşmak zorundalar.