GÜNDEM 5 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-İtalya'nın Calabria Üniversitesi siyasal ve sosyal bilimler fakültesi, akademik senatosunda 74 profesör ve doçent Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan kampanyaya destek verdi.

-PYD Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Foza Yusif, Türk devleti ile DAİŞ’in Kuzey-Doğu Suriye’de kadın öncülüğündeki devrim ve toplumsal gelişimden yayılmasından korktuğunu belirterek, bunun için Kürt ve Arap kadınların hedef alındığını söyledi.

-İsveç'in Olof Palme cinayetinde Kürtlerin rolünün olmadığını kabul etmesine rağmen Kürdistanlı mültecileri fişlemesi ve sınır dışı etme kararı vermesine tepkiler artıyor.

-Urfa’da Germuş Kilisesi içinde yapılan kebap tepkilere yol açtı. Fakat Germuş Kilisesi zaten bakımsızlık ile boğuşuyor. Tıpkı bu topraklardaki birçok kilise ve havra gibi. Gazeteci Aris Nalcı bunun yok olmasına bilinçli olarak göz yumulduğunu söylüyor.

-Unesco’nun Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde ağırlık Avrupa ve Amerika ülkelerinde iken, zaten çok az yer bulan Afrika’daki birçok insanlık mirası da tehdit altında.