Gözaltındaki öğrenciler için adliye önündeler

Öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için yapılan eylemde gözaltına alınan 23 kişinin serbest bırakılmasını istedi, "Öğrenciler teslim olmuyor" mesajını verdi.

İstanbul Kadıköy'de, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişine destek için yapılan eylemde gözaltına alınan 23 kişi Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Gözaltında olan arkadaşlarının serbest bırakılması için adliye önünde açıklama yapmak isteyen öğrenciler polis engeline takıldı. Öğrenciler bunun üzerine adliyeye yakın farklı bir noktada açıklama yaptı.  

'TESLİM OLMAYAN GENÇLİK VAR'

Eylemde konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ulaş Karaağaç, üniversite öğrencilerinin haklı taleplerine karşı saldırı ve tutuklamalar yaşandığını kaydetti. İktidarın karşısında teslim olmayan bir gençliğin olduğunu ifade eden Karaağaç, “Ne aşağıya bakacağız ne de Melih Bulu'nun rektörlüğünü kabul edeceğiz. Öğrenci dayanışmamızla bu süreci mutlaka ama mutlaka başarıya ulaştıracağız. Melih Bulu bizim rektörümüz olamaz, olamayacak" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Esra Akdere ise, dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde serbest bırakılan arkadaşlarına işaret ederek, diğer arkadaşlarını da alacaklarını kaydetti. Akdere, taleplerini şöyle sıraladı: “Gözaltında ve tutuklu olan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Okullarımızdaki polis ablukaları kaldırılmalıdır. Melih Bulu başta olmak üzere kayyumlar ve kayyum rektörler derhal istifa etmelidir. Tüm üniversitelerde demokratik, özerk ve özgür seçimler gerçekleşmelidir."
Öğrencilerin adliye önündeki bekleyişi sürüyor.