HDP’den Saadet Partisi’ne ziyaret-YENİLENDİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan öncülüğündeki parti heyeti, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na ziyarette bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), açıkladığı yeni bir program kapsamında siyasi partilere ziyaret turuna devam ediyor.

Ziyaret programının detayları 8 Şubat’ta açıklanmıştı. İlk ziyaret Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile yapılan bir görüşmeyle başlarken, ikinci ziyaretin adresi olarak Saadet Partisi seçildi.  

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki heyette Parti Sözcüsü Ebru Günay, Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan eşlik etti.

HDP’li heyet SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

Görüşme, gazetecilerin fotoğraf çekmelerine izin verildikten sonra basına kapalı gerçekleşti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Buldan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Buldan şunları ifade etti:

“Bildiğiniz gibi bugün Saadet Partisini heyetimizle birlikte ziyaret ettik. Sabah da, TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’u makamında ziyaret etmiştik. Aslında biz bugün yeni bir program başlattık. Bu program Demokrasi Programı ve bu çerçevede siyasi partilerle görüşmeler yapıyoruz. Siyasi parti olarak ilk görüşmemizi Saadet Partisi ile yaptık. Daha sonra CHP (İYİ Parti’den randevu isteyeceğiz ama olursa belki daha sonra) Gelecek Partisi, DEVA Partisi ile görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerin Türkiye’deki demokratik güç birliğine büyük katkı sunacağı kanaatini taşıyoruz.

Türkiye’nin temel meselelerini konuştuklarını söyleyen Buldan, “Nedir bu temel meseleler?” dedi ve ekledi: “Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar başta olmak üzere hukuk alanında yaşanan sorun ve sıkıntılar, haksız tutuklamalar, Demirtaş kararı, bunun yanında Türkiye’nin yoksulluk meselesi, aş meselesi, iş meselesi, sefalet meselesi. Yani Türkiye’nin temel meseleleri bu meseleler. Biz Saadet Partisiyle bu konuları istişare ettik. Siyasi partiler arasındaki görüşmeler, müzakereler ve diyalog zeminleri Türkiye’nin geleceği açısından önemlidir. Biz bugün bunu başlattık ve bu başlattığımız süreçle birlikte demokratikleşme alanında muhalefet partilerinin ortak bir zeminde buluşabilmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Ümit ediyor ve diliyoruz ki demokratikleşme meselesinde ve Türkiye’nin yaşadığı bütün sorunlar konusunda muhalefet partileri bir yol kat eder. Buraya geliş amacımız da budur.”

“Bu görüşmeler sonucu yeni bir çözüm sürecine başlıyoruz diyebilir miyiz?” şeklindeki bir soru üzerine Buldan şu yanıtı verdi:

“Hayır, böyle bir şey yok. Tam da ifade ettiğim gibi Türkiye’nin demokratikleşmesi ve yaşanan sorunları konuşuyoruz. Bir çözüm süreci yok. Bunun başlamasına dair bir işaret de yok ortada. Sorunları çözme arayışı var, başka bir ittifak söz konusu değil.”

Demokrasi ittifakı arayışında olduklarını kaydeden Buldan, “Hukuk ve demokrasi alanındaki haksız uygulamaları, ekonomik kriz meselesini, tüm bunları Demokrasi İttifakı çerçevesinde konuşuyoruz. Başka bir ittifak söz konusu değil” dedi.