HDP, seyyar satıcı ve nakliye işçileriyle buluştu

HDP'lilerin İş ve Aş Buluşmaları İzmir'de 3. gününde sürüyor. HDP heyeti nakliye işçileri, seyyar satıcılar ve ekolojistlerle buluştu.

HDP'nin İş ve Aş Buluşmaları, İzmir’de 3. gününde devam ediyor. HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç, milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz, PM üyeleri ile İzmir il ve ilçe eşbaşkanlarının yer aldığı heyetin İzmir'deki temaslarının üçüncü günü ilgiyle karşılandı.

NAKLİYE İŞÇİLERİYLE BULUŞMA: BİRLEŞMEK GÖREVİMİZ

İzmir İş ve Aş Buluşmalarının üçüncü günü, İzmir Ambarlar sitesinde başladı. TÜMTİS üyesi nakliye işçileriyle bir araya gelen heyet, işçilerin ekonomik kriz ve çalışma koşullarına dair değerlendirmelerini dinledi. Heyet adına söz alan Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, “Direnişte tek yol yok, sermayeye karşı binbir türlü mücadele yöntemimiz var. Tüm mücadeleleri birleştiren bir örgütlülük içinde olmak hepimizin görevidir” diye konuştu.
Bir nakliye işçisinin “Bir beşli çete var, hepimiz biliyoruz. Bunu çok merak ediyoruz, Meclis’te sizi bastırıyorlar mı?” sorusuna da Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, şöyle cevap verdi: “Vallahi bizi hiç kimse bastıramaz. Biz onları bastırıyoruz. Çünkü biz farklıyız. Ama mesele şu, biliyorsunuz medya aygıtı üzerinden bir yalan makinesi var. O yalan makinesi HDP’yi kriminalize etmeye çalışan bir algıdan yaratılıyor. Mücadeleyi bölmeye, parçalamaya çalışıyor; önyargıları derinleştirmeye çalışıyor. Biz bu önyargıları kırmak üzere Meclis’te de elimizden geldiğince mücadele etmeye devam ediyoruz.”

SEYYAR SATICILAR: BASKISIZ ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

HDP heyetinin bir diğer durağı Seyyar Satıcılar Derneği oldu. Zabıta baskısı ve güvencesiz çalışma koşullarına ilişkin değerlendirmelerini ileten emekçiler, Türkiye genelindeki 6.5 milyon seyyar satıcının sorunlarını dile getirdi. “Zabıta baskısı olmadan, güvenceli, rencide edilmeden insanca ve onurlu çalışma şartlarının sağlanmasını istiyoruz. Bizim sorunumuzu çözecek olan sizlersiniz. Türkiye genelinde örgütlenmeye çalışıyoruz. İstanbul ve Ankara’da da derneklerimizi açıyoruz. Biz de kayıt altına alınmak istiyoruz” diye konuştu. Sizleri yanımızda görmek bize umut ve ışık oldu, sizlerin sokaklardaki seyyar satıcıların sesi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

'YENİ BİR EKOLOJİK YAŞAM ÖRGÜTLENMELİ'

HDP heyeti, partinin il binasında ekoloji platformları ve ekoloji aktivistleri ile de buluştu. Heyet adına söz alan Ekoloji Komisyonunu Eş Sözcüsü Naci Sönmez, çok ciddi bir iklim krizi ile karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, ‘‘HDP insanın değil doğanın merkeze alındığı bir ekolojik bakış açısıyla birlikte siyasal stratejisini kuran bir politik paradigmaya sahip’’ değerlendirmesini yaptı.
Ekoloji aktivistleri, rant uğruna ekolojik mücadeleyi durdurmaya çalışanlara karşı yeni bir yaşamın örgütlenmesi gerektiğini ifade ederek, Meclis’te bu konunun gündemde tutulmasını istedi.
Heyetin tüm buluşmalarının ortak gündemlerinden biri de Boğaziçi Üniversitesi direnişi oldu. Tüm kesimlerden temsilciler, öğrencilerin mücadelesinin önemine dikkat çekti.