Jinên Tîrejên Rojê’den 8 kentte eylemler

Jinên Tîrejên Rojê İnisiyatifi, sekiz kentte düzenledikleri eylemlerde bir çok fabrika, yat ve aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Jinên Tîrejên Rojê İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, yakma eylemlerini “Şehit Roj Çarçela” anısına gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada, “2019’un Ekim ayında faşist Türk devletinin Rojava’ya başlattığı işgal saldırılarında en ön cephede yerini alıp direnen Roj arkadaş bu direnişte binlercesi gibi adını tarihe geçti ve halkı uğruna toprakları uğruna hakikate ulaşarak şehadete ulaştı” diye belirtildi.

Açıklamada düzenlenen eylemler şöyle yer aldı:

25 Ocak’ta Edirne Keşan’da “faşistlere ait” bir giyim mağazası ve Tekirdağ Çorlu’da 3 lüks araç ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildi.

25 Ocak’ta İstanbul Beylikdüzü’nde Opel Plaza’ya el yapımı patlayıcılar ile düzenlenen eylemde 8 araç ateşe verildi, aynı gün Balıkesir Bandırma’da “fuhuş yapıldığı tespit edilen” 2 lüks yat yakılarak kullanılmaz hale getirildi.

27 Ocak’ta Sakarya Hendek’te bir tekstil deposu, Bursa İnegöl’de 3 lüks araç ateşe verildi.

28 Ocak’ta Kocaeli İzmit’te “MHP’lilerin işlettiği” bir otoparkta 8 araç, Yalova Altınova’da “faşistlere ait” bir kereste fabrikası ateşe verildi.

29 Ocak’ta Sakarya Akyazı’da “AKP’li bir iş adamına ait” beyaz eşya üretim fabrikası ateşe verilerek büyük çapta zarara uğratıldı.

29 Ocak’ta ayrıca İstanbul Silivri’de Türk polislerine el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlendi, bir polis aracı büyük çapta zarar gördü, bir polis yaralandı.