Muğla’da Boğaziçi ile dayanışma eylemi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla basın açıklaması yapan Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla Üniversitesi C kapısında basın açıklaması düzenledi. "Kayyum Rektör istemiyoruz”, “Asla Aşağı Bakmayacağız” ve “LGBTİ+Hakları insan Haklarıdır" pankartı açılan açıklamada, “Gözaltı ve tutuklamalar bizi yıldıramaz" ve "Boğaziçi öğrencileri ve diğer öğrencilerin talepleri ile bizim talebimizdir" sloganları atıldı. Basın açıklamasını öğrenciler adına Ahsen Arıman okudu.

Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin yalnız olmadığını söyleyen Arıman, sorunları ve taleplerinin ortak olduğunu söyledi. Cinsiyet eşitlikçi, laik, çağdaş, bilimsel ve anadilde eğitimin yolunun demokratik özerk üniversitelerden geçtiğini kaydeden Arıman, "Bu da tepeden atanmış kayyum rektörle değil seçilmiş rektörle olur. AKP’de aktif bir şekilde yer alan Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne tepeden kayyum olarak atanması, demokratik ve çoğulcu yaklaşımımız ile asla örtüşmemektedir. Bir zamanlar kendi eleştirdikleri darbe dönemi ve o dönemin zihniyetinin aynısını yapmakta olan iktidarın direttiklerini kabul etmiyoruz" dedi.

Melih Bulu’nun LGBT+ bireyleri itibarsızlaştırdığına dikkat çeken Arıman, “Bu cesareti ötekileştiren yaklaşımlarda bulunan erk düzenden aldığını biliyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Tutuklamaların keyfi ve nedensiz olduğunu sivil bir polisi gözaltına alma çabasından görebileceğimiz gibi; Aşağı bak, aşağıdan yürü kalabalık yürüme şeklinde dayatmalarda bulunan ve bu dayatmayı kabul etmeyen herkesi düşmanca orantısız güç kullanarak darp ve taciz ederek gözaltına alındığından da gördük. Mücadelemizi kıramayacak bizleri indiremeyeceksiniz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Melih Bulu dahil tüm kayyum rektörler istifa etsin. Tüm üniversite rektörleri üniversite bileşenleri tarafından demokratik seçimlerle belirlensin” şeklinde konuştu.