Polis ablukasındaki Boğaziçi'nde direniş sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanmasına karşı öğrencilerin başlattığı eylemler büyüyerek devam ediyor. Üniversite adeta polis karargahına dönüşürken, ablukaya rağmen öğrencilerin eylemi büyük bir kararlılıkla sürüyor.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu kayyum rektör olarak atanmasının karşı başlayan eylemler devam ediyor. Üniversite öğrencileri başta olmak üzere öğretim görevlileri ve diğer üniversitelerden öğrenciler kayyum rektöre karşı eylem başlattı. Ana temasında “Atanmış değil, seçilmiş” rektör talebi ve akademilerin özerk olması çağrısı yer alan eylemler, yetkililerin talepleri dikkate almaması üzerine günden güne büyüyecek Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. 

DİRENİŞ VE KARARLILIK SÜRÜYOR

Bir ayı aşkındır hem üniversite hem de dışarıda eylemlerini sürdüren öğrencilere yönelik baskılar da arttı. Yüzlerce öğrenci gözaltına alındı, tutuklandı, polis şiddeti ve işkencesine maruz kaldı. Saldırılara rağmen öğrenciler kesintisiz eylem ve direniş kararlılığını sürdürürken, kayyum rektörü asla kabul etmeyeceklerini yeniliyor.

BOĞAZİÇİ ABLUKADA 

Bütün bunlar yaşanırken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, her gün rektörlük önünde açıklama yaparak, rektörün istifasını istiyor. Yapılan protesto eylemleri nedeniyle üniversitenin dört bir tarafı polis barikatlarıyla abluka altına alınırken, yüzlerce çevik kuvvet polisi, TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletiliyor. 

ÜNİVERSİTE DEĞİL POLİS KARARGAHI

Öte yandan Boğaziçi metro çıkışında polisler, gelen herkesin çantalarını kontrol ederken, üniversite önünde geçenlere Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolü yapıyor. Yine Üniversiteye giren tüm araçlar didik didik aranırken, öğrenciler de GBT’den geçirildikten sonra içeri alınıyor. 

Ayrıca üniversite çevresinde bulunan bir çok esnafın iş yerlerine polisler kendi mekanları gibi karargah kurmuş durumda.