Rehin tutulan Demirtaş'ın duruşması görüldü

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşması görüldü. Demirtaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı süren zindan direnişini selamladı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul 47'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşması görüldü. Avukatların talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'na aldı.
Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye bağlanırken, avukatları ise duruşma salonunda bulundu.
Duruşmayı çok sayıda avukatın yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü İdil Uğurlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel başkanları Saliha Aydeniz, Keskin Bayındır, HDP Milletvekilleri Nuran İmir, Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Oya Ersoy ve çok sayıda kişi izledi.
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Demirtaş savunma yaptı.
Demirtaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı tutsakların açlık grevi direnişini selamlayarak, "Cezaevlerinde de sorunlar var, açlık grevinde olan arkadaşlarım var. Onları da selamlıyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.