GÖRÜNTÜLÜ

Eseserd: YNK Ulusal Kongre için hazırdır

KCK’nin Ulusal Kongre çağrısına cevap veren YNK Politbüro Üyesi Ferid Eseserd, Ulusal Kongre için hazır olduklarını belirtti.

Hiçbir dönemde olmadığı kadar bugün Ulusal Kongre'ye ihtiyaç olduğunu ifade eden Eseserd, sonuç alıcı bir kongre için ise iyi bir hazırlığın gerekli olduğunu söyledi.

‘ULUSAL KONGRE BÜYÜK KAZANIM SAĞLAR’

“Olası bir Ulusal Kongre'nin Kürtler açısından ulusal bir strateji ortaya çıkarmalı” diyen Eseserd, böylesi bir stratejinin Kürt halkının geleceği açısından büyük bir kazanım olacağını, belirtti.

Böyle bir kongre için tarafların öncelikle kendi aralarında görüşerek sorunları tartışmasının gerekliliğine işaret eden Eseserd şunları söyledi: “Ortak payda bulunarak kongreye gidilmeli. Taraflar temel sorunları şimdiden kendi aralarında konuşarak hazırlanırlarsa o zaman kesinlikle başarılı ve sonuç alıcı bir kongre de ortaya çıkacaktır. Eğer bir önceki gibi sonuçsuz kalmaması açısından da bu hazırlık iyi yapılmalı.”

‘YNK ULUSAL KONGRE İÇİN HAZIRDIR’

Musul ve Suriye’deki sorunların çözüm aşamasına girmesiyle birlikte oldukça hassas bir dönemin başlayacağına dikkat çeken YNK Politbüro Üyesi Ferit Eseserd, “Biz YNK olarak böyle bir kongre için hazırız” diyerek, Kürtlerin de böyle bir dönemde bir araya gelerek kendi sorunları tartışması ve ulusal kongreyi gerçekleştirmesi gerektiğini dile getirdi.

Kürtlerin kendi aralarındaki sorunları çözümü için bir araya gelerek tartışması gerektiğini kaydeden Eseserd şunları söyledi: “İkili görüşmeler de gerçekleştirilebilir. Ancak bu durumda sonuçlar sadece görüşen tarafları bağlar. Ancak Ulusal Kongre toplanırsa o zaman da tüm taraflar gelip ortaklaşacaktır. Kongrenin amacı zaten tüm tarafları bağlayan karar gücünü ortaya çıkarmasıdır.”

‘ULUSAL KONGRE GÜNEY KÜRDİSTAN’IN İÇ SORUNLARINI DA ÇÖZER’

Güney Kürdistan’da uzun süredir yaşanan siyasi krize de değinen Ferit Eseserd, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı, “Mevcut durumda Güney Kürdistan hükümetinde yer alan 5 parti arasında da sorunlar var ve bu üzücü bir durum. Kuşkusuz eğer ulusal bir kongre yapılırsa o zaman biz de kendi sorunlarımızı bu kongre de çözme imkanı bulacağız. Ancak bence böyle bir kongreye gitmeden önce kendi aramızdaki bu sorunları çözmeliyiz ki, kongre de bu tür sorunlar farklı gerginliklere yol açmasın. Yine Kürdistan parçaları arasında da kimi sorunlar var. Bu sorunlar üzerinde de görüşmeler yapılıp çözüm yolları aranabilir. Partiler arası sorunlar çözülürse iyi bir kongre yapılır. O açıdan başarılı bir kongre için iyi bir zemin hazırlamak gerekir. Ama her şeye rağmen mevcut durum ulusal bir kongreyi ciddi anlamda gerekli kılıyor” dedi.