GÖRÜNTÜLÜ

Güney Kürdistanlı gençlerden KCK’nin ulusal birlik çağrısına destek

Güney Kürdistanlı gençler, “Kürdistan üzerindeki saldırıları bertaraf etmek için ulusal birlik şarttır. Ulusal birlik için siyasi partiler çıkarlarını bir kenara bırakmalıdır” dedi.

KCK’nin yaptığı ulusal birlik çağrısından sonra Güney Kürdistanlı partilerden gelen desteğe bir yenisi daha eklendi. Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde yaşayan gençler “KCK’nin çağrısının arkasındayız” dediler.

Kürt ulusal birliğini sağlamada KCK’nin yaptığı çağrıyı çok önemli bulduğunu söyleyen İskender Mahmut şunları ifade etti: “Ulusal birliği sağlamada çok geç kalınmıştır. Bütün siyasi partiler ve örgütler kendi çıkarlarını bir kenara bırakıp ulusal birliği sağlamak için çaba sarf etmelidir. Ulusal birliği sağlamadıkça sömürgeciler Kürdistan’ı her zaman sömürmeye devam edecektir. Bunun için Kürtler ulusal birliğini sağlamak zorundadır. Kürtler dört parça Kürdistan’da birliklerini sağlamalı ve ulusal birlik için çaba sarf etmelidir.”

“Kürdistan üzerindeki tehdidi kaldırmak için bütün siyasi partiler ve örgütlerin ulusal birlik noktasında ortak hareket etmelidir” diyen Jino Kerim de, Kürdistan’a saldıran sömürgeci devletlerin, Kürdistan’da büyük bir savaş açmaya çalıştığını söyledi.

Ulusal kongrenin hem Güney Kürdistan hem de diğer parçalardaki tehditleri kaldıracağını dile getiren Kerim “Bunun için ulusal birliği kurmak şart. Bir iki partinin katılmaması ulusal birlik önünde engel olmamalıdır. Tüm partiler çıkarlarını bir kenara bırakıp Kürdistan’ı savunmak için ulusal birliği oluşturmalıdır. Buradan Kürt gençlerine ve kadınlarına çağrıda bulunuyorum, ulusal birlik için mücadele etmeli ve siyasal, askeri olarak kendilerini geliştirmelidirler” dedi.

Dört parça Kürdistan üzerinde olan tehditlerin kaldırmak için ulusal birlik şart olduğunu söyleyen Hemin Osman Ali ise şöyle konuştu: “KCK’nin ulusal birliği sağlamak için ulusal kongrenin yapılmasına dönük yaptığı çağrı yerinde bir çağrıdır. Kürtleri DAİŞ’ karşı savaşıyor, Türklere karşı savaşıyor, dört parça Kürdistan’da savaşıyorlar. Onun için ulusal birliği oluşturmamız için ulusal kongreyi yapmamız gerekiyor. Bütün siyasi parti ve örgütler Kürdistan üzerindeki saldırıları durdurmak için ulusal birliği oluşturmakta çaba sarf etmelidir. Biz bir olmazsak ayrı ayrı durursak Kürdistanı sömürgeleştirmiş olan devletlere destek olmuş oluruz. Onun için Kürtler zaman kaybetmeden Ulusal birliğini oluşturmalıdır.”