GÖRÜNTÜLÜ

Hazro'da Melkis karakoluna fedai eylem

HPG, Türk ordusunun Kürdistan’da sürdürdüğü katliam ve soykırım saldırılarına karşı Amed'in Hazro ilçe Emniyet müdürlüğüne yönelik Rojhılat Kürdistanlı Zerdeşt Cilo adlı gerilla tarafından bir fedai eylem düzenlendiğini belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, “10 Aralık günü saat 23.45’te Zerdeşt Cilo arkadaşımız Amed’in Hazro ilçesine bağlı Melkis karakoluna yönelik bomba yüklü araç ile fedai eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde aldığımız bilgilere göre 18 asker yaralanmıştır” denildi.

 HPG  Celal Mensuri için şunları belirtti:

“2008 yılında yaşamı yeniden yaratarak var edenler olarak tanımladığı Gerilla saflarına katılım sağlayan Zerdeşt yoldaş, büyük özlem duyduğu ve pratik yürütmek istediği Bakur'e Kürdistan’da fedakarlıklarla dolu mücadelesine başlamıştır. Kürdistan dağlarında yaşamı büyük emeklerle yaratmanın sevinç ve coşkusunu yaşayan Zerdeşt arkadaş, yoldaşlığa derin bağlılığın sembolü olmuştur. Militanlığın her an fedai bir ruh ile her koşulda düşmana karşı savaşmak olduğu bilinciyle eylem hazırlıklarını yapmış ve fedai eylemini gerçekleştirmiştir.”

Fedai eylem yapan gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

 Kod Adı: Zerdeşt Cilo
Adı Soyadı: Celal Mensuri
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Xedile – Muhammed Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Aralık 2016 / Amed