GÖRÜNTÜLÜ

'Herkesin özgürce yaşayabileceği bir Suriye için savaşıyoruz'

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yer alan Süryani savaşçıları, “Fırat’ın Gazabı Hamlesi ile birlikte DAİŞ çetelerinin Rakka ve çevresindeki varlığına son vererek Ortadoğu’da saldığı kökleri de ortadan kaldıracağız” dedi.

ANF’ye konuşan Süryani savaşçılar, Süryani Askeri Meclisi savaşçıları olarak Rakka’yı özgürleştirme hamlesinde yer aldıklarını ifade etti. Süryani savaşçılar, 5 Kasım’da startı verilen ve geçtiğimiz gün itibariyle 2. aşaması başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde DAİŞ çetelerine karşı mücadele eden güçler arasında çok sayıda Süryani savaşçının da yer aldığını vurguladı.

Süryani savaşçı Siwar Yosuf: Rakka zengin kültür dokusu ile tanınan bir kent. Halklar mozaiği olan böylesi bir kenti özgürleştirme operasyonunda yer almaktan dolayı onur duyuyoruz.

Bizler de Suriye halkının çocuklarıyız. Bu hamlede Suriye’nin farklı halk ve inanç toplulukları bir araya geldi. Rakka halkının öncesinde El Nusra, Ehrar El Şam ve sonrasında da DAİŞ çetelerinin işgali altında yaşadıkları zulme son vermek istiyoruz. Çetelerin katlettiği, zorla göçe sevk ettiği ve evlerini talan ettiği Rakka halkına özgür günler armağan etmek istiyoruz.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi ile birlikte DAİŞ çetelerinin Rakka ve çevresindeki varlığına son vererek Ortadoğu’da saldığı kökleri de ortadan kaldıracağız. Ve halklarımızın özgürce yaşabileceği demokratik bir ülke yaratacağız.

Süryani savaşçı Zeyd Yahya: Suriye krizinin dış güçlerin bölgeye yönelik müdahalesiyle daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu nedenle de sorunlar bu şekilde daha çok derinleşti. Suriye’nin farklı halk ve inanç toplulukları da buna karşın Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) çatısı altında askeri ve siyasal örgütlüğünü geliştirdi.

Süryani halkı da gerek MSD gerekse de QSD çatısı altında aktif bir rol üstlendi. Bugün Süryani Askeri Meclisi olarak Rakka’yı özgürleştirme hamlesinde yer alıyoruz.

Derinleşen sorunlar karşısında QSD’nin daha örgütlendirilmesi gerekiyor. Suriye’de ulusal ordusunun temel halkası QSD olacak. Ulusal bir güç Suriye haklarının çektiği acı ve baskılara çözüm olabilecektir.

Kürtler, Araplar, Türkmenler, Çerkesler ve Süryaniler aynı mevzilerde çarpışıp siper yoldaşlıkları kurduk. Bedel vermiş ve topraklarımızı korumuşuz. Korumaya da devam edeceğiz. Suriye’yi içine çekildiği bataklıktan çıkarıp, işgal altından kurtarıp demokratik inşasına can katacağız.