İstanbul'daki eylemi TAK üstlendi

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), İstanbul’da çevik kuvvet polislerine karşı gerçekleştirilen bombalı eylemi üstlendi.

TAK tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Aralık günü 22:30 sıralarında TAK’a bağlı Şehit Tirej İntikam Timi, İstanbul Vodafone Arena Stadyumu ile Maçka Parkı’nda eş zamanlı eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerin 2 TAK üyesi tarafından gerçekleştirilen fedai eylemler olduğunu duyuran örgüt, eylemcilerin kimliklerinin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.

TAK eylemlerde öldürülen polis sayısını ise 100’den fazla olarak açıkladı.

Açıklamada Türk halkının TAK’ın direk hedefi olmadığı vurgulanarak şunlar ifade edildi: “Nitekim Ş. Tirej İntikam Timi büyük bir titizlikle bu eylemi gerçekleştirmiştir. Ancak Başkan Apo’nun tutsaklığı devam ederken, TC-AKP faşizmi Kürdistan’da her gün analara işkence yaparken, genç kızların cenazeleriyle oynarken, çocukları katlederken Türkiye’de rahat bir yaşamın sürdürülebileceği beklenmemelidir. Türkiye Halklarının bu faşizme artık dur demesi gerekmektedir. Çünkü bu kaostan sadece AKP faşizmi sorumludur.”

Faşizm ya kendi eliyle ipini çekecek, ya da biz onu döktüğü kanda boğacağız. Yoldaşlarımızın dökülen her damla kanı TAK’ın fedai savaşçıları için yeni eylemlerin biricik talimatıdır. Kürt Halkı rahat olsun; bu korkunç savaşın kazananı biz olacağız!”