Kapıköy Sınır Kapısı’nda esnafa ajanlık dayatması

Van’ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy sınırında son zamanlarda yaşananlar ticaret yapanları kaygılandırıyor. Sınır kapısında ticaret yapan esnaflar bazı askerlerin kendilerine yönelik ajanlık dayatmasında bulunduğunu söyledi.

AKP tarafından 14 yılda 7 defa açılışı yapılan ama bir türlü hizmete girmeyen, kısıtlı kota uygulamalarıyla esnafın ticaret yapılmasına izin verilen Kapıköy Sınır Kapısı’nda sorunlar bitmiyor. Sınır kapısında bulunan karakolda bir ay önce göreve başlayan karakol komutanının uygulamalarından bunalan esnaf sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyor.

‘AJANLIĞI KABUL ETMEYENLER TİCARET YAPAMIYOR’

Geçen ay göreve başlayan karakol komutanı birebir görüştüğü esnafa “Burada olan biten her şeyden haberim olacak. Bana bilgi vereceksin” önerisine itiraz eden esnafların ticaret yapmasına izin vermiyor.

‘ASKERLER SİGARA KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR’

Sınır kapısında ticaret yapan ve isminin verilmesini istemeyen esnaf, “Yüzbaşı bizden istihbaratçılık yapmamızı istiyor. Buna itiraz ettiğimiz için de ticaret yapmamıza izin vermiyor. Söz konusu kişi, bazılarıyla kaçak sigara ticareti yapıyor. Ajanlığı kabul etmediğimiz için ticaret yapamıyoruz ve yetkililerden bu konuya çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.