Kayıp yakınları Buluttekin ve Ekin'in akıbetini sordu

Kayıp yakınları, Amed'deki adalet arayışlarını sürdürdü. Bu haftaki eylemde, Osman Buluttekin’in akıbeti soruldu. Eylemde, Müjgan Ekin'den de 48 gündür haber alınamadığına dikkat çekildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınlarının her hafta "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla Amed'de gerçekleştirdiği eylem, 409’uncu haftasında devam etti. İHD şubesindeki basın açıklamasında konuşan İHD Yöneticisi Adnan Örhan, şunları söyledi:

“Bizler devletten kaybedilen kayıplarımızın akıbetini, faillerini bulmasını isterken, son dönemlerde yerine yenilerini ekledi. Son olarak 48 gündür kaybolan Müjgan Ekin Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından alındı."
İHD Üyesi Hasan Yalçın da 25 Ağustos 1995 tarihinde Amed'in Kulp ilçesinde zorla gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Osman Buluttekin’in akıbetini sordu. Yalçın, şunları belirtti:

HİKAYESİ

"Buluttekin evli ve 7 çocuk babasıydı. 23 Ağustos 1995 gecesi civardaki bir çatışma nedeniyle Diyarbakır’ın Kulp ilçesine giriş çıkışlar yasaklandı. O gece yarısı Buluttekin ailesinin Jandarma Karakoluna ve Kaymakamın konutuna 100 metre mesafedeki evine, kendilerini polis olarak tanıtan ağır silahlı 4 kişi tarafından baskın yapıldı. Baskına gelenler ‘emniyetten geliyoruz, seninle biraz işimiz var’ diyerek Osman Buluttekin’i aldılar. Emniyette bekçi olarak çalışan 35 yaşındaki Osman Buluttekin, üzerinde pijama, ayağında terlik ile götürüldü. Ailesi bunun üzerine öncelikle belirtilen yere gidip sormak istedi ancak yasaklı bölge olduğu ileri sürülerek emniyet tarafından buna izin verilmedi. Aile Kulp Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Emniyette anne Kariban Buluttekin’e 'Biz almadık ama sana söz veriyoruz onu bulacağız' denildi. Kaybedildiği tarihten sonra Osman Buluttekin’den bir daha haber alınamadı."