KCK'nin birlik çağrısına Rojava'daki partilerden destek

KCK'nin Ulusal Kongre'nin yapılarak Kürt birliğinin sağlanmasına dönük çağrısına, Rojava'dan destek geldi. Rojava'daki Suriye Kürtleri Demokrat Parti ile Liberal Birlik Partisi, Ulusal Kongre'nin acilen toplanması gerektiğini belirtti.


KCK dün Kürt ulusal birliğinin sağlanması için deklarasyon niteliğinde bir açıklama yaparak siyasi çevre, yapı, örgüt ve partilere çağrıda buundu. KCK'nin çağrısına Rojava'daki siyasi partilerden destek geldi. 

İBRAHİM: BU TARİHİ FIRSATI DEĞERLENDİRELİM

Suriye Kürtleri Demokrat Partisi Genel Başkanı Nusrettin İbrahim, Kürtlerin, vakit kaybetmeden birliklerini sağlamalarından başka bir yol kalmadığını söyledi. 

İbrahim, KCK tarafından yapılan çağrıyı yerinde bulduklarını ve desteklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kürtler için büyük fırsatların doğduğu bir dönemden geçiyoruz. Fırsatlar olduğu kadar büyük tehlikeler de var. Kürtler arası birliğe acil ihtiyaç olduğu kanısındayız. Rojava ve dört parça Kürdistan için ortaya çıkan bu tarihi fırsatı değerlendirmek için birlik olmaktan öte yolumuz yok. Biz parti olarak her zaman böyle bir birliğin sağlanmasını savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz. Böyle kritik, bir o kadar da fırsatların olduğu bir dönemde kısa süre içinde bir konferans yapılarak Kürt güçlerinin birlik olması gerektiği düşüncesindeyiz. Bunun için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. 

Yapılacak konferansla sağlanacak birlik aynı zamanda Kürtlerin en yüksek mercisini oluşturacak. Kongre ile birlik sağlanmasıyla birlikte siyasi, diplomatik, askeri bir tek bir muhatap da ortaya çıkmış olacak. Kürtler ve Kürt hareketleri, partileri olarak demokrasi, barış, kardeşlik içinde tüm bölge halklarının sorunlarının çözümünün de bizim birliğimizden geçtiğinin bilincinden hareketle, bu birliği en kısa sürede sağlamalıyız. O yüzden Kürtlerin birliği aynı zamanda bölgenin sorunlarının da çözülmesi anlamına gelir. Bunun için acilen bu birliği sağlayacak bir toplantının yapılması gerekiyor.

Bölge barışı, Kürtlerin ülke, halk olarak özgürleşmeleri için bu gerekiyor. O yüzden açıklama ve çağrıyı destekliyoruz ve üzerimize düşeni yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz."

TELLO: BİRLİK OLURSAK HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞİR

KCK'nin çağrısına destek veren bir diğer parti ise Rojava Liberal Birlik Partisi oldu. Genel Başkan Ferhat Tello, KCK'nin daha önce de benzer çağrılarda bulunduğunu ve bu çağrılarla Kürt birliğinin öncülüğünü yaptığını söyledi.
Tello, şunları dile getirdi:

"KCK daha önce de defalarca bu çağrıyı yaptı. KCK bu çağrılarıyla Kürt birliği ve kardeşliğinin öncülüğünü yapıyor. Her güç, yapı, hareket ve parti bunun hakkını vermeli. Daha önceki çağrılarda olduğu gibi bu çağrılarına destek verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Her kurum, şahsiyet, örgüt, partiye düşen görev ise bu çağrıya olumlu yanıt vererek birlik çalışmaları içinde yer almaktır. Hassasiyet, önem ve fırsatlarla dolu olduğu kadar büyük tehlikeler barındıran süreçte böyle bir adım atmak artık zorunlu olmuştur. O yüzden bu çağrıya tüm parti, örgüt ve siyasi şahsiyetlerin olumlu cevap vererek kısa süre içinde bir kongreye gitmemiz gerektiğini belirtiyoruz. Tüm Kürtlerin yaşanan süreçlerden sonuçlar çıkararak böyle bir adım atacaklarını da bekliyorum. Kongre ile Kürt halkının geleceğini tayin edecek bir stratejiye ulaşılır. Bu kongre olmadan bundan sonra çok fazla ülke ve halkımızı da koruyamayacağız gibi görünüyor. Çünkü yeni bir paylaşım ve işgal savaşı yürütülüyor. Kongre ile yeni bir strateji, diplomasi hatta askeri gücü oluşturulabilir. Ancak bu şekilde işgalci ülkeler ve başımıza bela edilen barbar, vahşi ve köktenci çetelerle mücadele edilebilir. Kimliğimizi, tarihimizi, kültürümüzü yok etmeyi planlamışlar. Bir kez daha yapılan çağrıya büyük bir önem verdiğimizi, Liberal Birlik Partisi olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 

Kısa süre önce gerçekleştirdiğimiz 3. Kongremizin sloganlarından biri, 'Kürt Ulusal Birlik İçin Ulusal Kongre'ye Doğru'ydu. Kongrenin gerçekleşip Kürt birliğinin sağlanması ülke, özgürlük ve parti olarak hayallerimizin gerçekleşmesi demektir."