GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük Kakai Şehitleri anıldı

Kerkük'te DAİŞ’in saldırısı sonucu yaşamını yitiren Kakai halkına mensup peşmergeler Kerkük’te anıldı.

Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine 21 Ekim 2016 tarihinde DAİŞ çetelerinin kapsamlı saldırısı sonucunda yüzü yakın peşmerge ve halktan insanların yaşamını yitirmişti. Saldırıda yaşamını yitiren 8 Kakai permerge, Yarsan Derneği'nin Kerkük kentinde düzenlediği anma, Şehit Sirvan Talabani Salonu'nda gerçekleşti.  

Yarsan Derneği'nin hazırlamış olduğu anmaya birçok siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu, kanat önderleri ve yaşamını yitiren Kakailerin aileleri katıldı. Peşmergelerin ailelerine onur plaketleri verildi. 
Kakailerin iki kez şehit düştüklerini söyleyen Yarsan Derneği Başkanı Herem Kakai, “Kakailer her zaman Kürdistan toprakları için kan dökmüşlerdir. Şehitlerimiz Kerkük’ü DAİŞ çetelerinin saldırısından savunarak şehit düştüler. Bu saldırıda 8 şehit verdik. Onların anıları için bu organizasyonu düzenledik. Ve bu anma onların yaptıkları yanında bir şey değildir" dedi.

'KÜRTLERİN KAZANIM VE BAŞARILARI HEDEFLENDİ'

Yaşamını yitirenlerden Akam’ın babası, 21 Ekim günü görev yerine gittiğini söyleyerek, “DAİŞ saldırdığında oğlumun eşi oğluma telefon açıyor. Telefona cevap veren DAİŞ çetesi oğlumun eşine 'senin eşini öldürdük' diye cevap veriyor. Daha sonra eşi buna dayanamayıp kendini öldürdü. Üç çocuk yetim kaldı" diye konuştu.

"DAİŞ saldırısında şehit düşen Kakai halkımızın ve o gün şehit düşen bütün ailelerine başsağlığı diliyoruz" diyen Tevgeri Azadi Kerkük Yöneticisi Mamoste Aso Mıhemmed, "Bu saldırının amacı Kürtlerin kazanımlarına el koymak ve başarılarının önüne geçmek" dedi.