Minbicli Türkmenler: İşgal saldırılarına sessiz kalmak suça ortak olmaktır

SUK çetelerinin işgal saldırıları altında yaşayan Minbicli Türkmenler, Türk devleti ve SUK çetelerinin Minbic’i işgal girişimi ve saldırılarına tepki göstererek, Türk devletini ve ÖSO çetelerini topraklarında istemediklerini belirtti.

Türk devleti ve SUK çetelerinin işgali saldırıları altında olan Minbic’te, Türkmenler ANF’ye konuştu.

Ehmed El Yusuf: Ben bir Türkmenim. Minbic’de doğdum ve büyüdüm. Suriye iç savaşı ile birlikte bütün hayatımız değişti. Kentimiz ilk önce SUK çetelerinin ardından yaklaşık 3 yıl süren DAİŞ işgali altına girdi.

DAİŞ işgali altında cehennemi yaşadık. Ancak Minbic Askeri Meclisi’nin kuruluşu bizim için özgürlük ışığı oldu. Birçok kez Minbic Askeri Meclisi ve QSD güçlerine çağrıda bulunduk. Minbic Askeri Meclisi yaptığı hazırlıklar ardından QSD güçlerinin desteği ile 1 Haziran 2016 günü Minbic’i özgürleştirme hamlesi başlattı.

Ve 73 gün süren operasyonlar ardından kentimizi DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirdi. Minbicli Türkmenler olarak Türk devletinin Kuzey Suriye Federasyonu topraklarını işgal etmesine ve işgalleri yaymasına karşıyız ve buna müsaade etmeyeceğiz.

Amina Ehmed Hesen: Minbicli Türkmenler olarak şunu söylüyoruz: Türk devleti derhal işgal etmeye çalıştığı topraklarımızın sınırlarından çekilmelidir. Minbic’e ve Minbic Askeri Meclisi’ne yönelik saldırılarından vazgeçmelidir.

SUK ve DAİŞ çeteleri eliyle Türkmenleri katleden ve hiçbir halka hiçbir yerde yaşam alanı bırakmayan Türk devleti nasıl olur da Türkmen halkının, Suriye halklarının özgürlüğünü isteyebilir? DAİŞ çeteleri, Minbic’i işgal ettiğinde Türk devleti neredeydi?

Tüm Türkmen halkına sesleniyorum; Türk devletinin Kuzey Suriye Federasyonu topraklarındaki işgal ve saldırılarına karşı seslerini yükseltmeliler. İşgal ve saldırılara sessiz kalmak katliamlara ortak olmaktır.

Mıstefa Şex İsa: Minbic halkı olarak Türk devletinin ve SUK çetelerinin işgal ve saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Ben özellikle de Minbic gençliğine seslenmek istiyorum: Minbic gençliği kesinlikle Türk devleti ve SUK çetelerinin işgal saldırılarına karşı Minbic Askeri Meclisi saflarına katılmalı ve direnişi büyütmelidir.

Minbic halkı ve gençliği Türk devletinin ve SUK çetelerinin işgali yayma ve Minbic’i işgal etme girişimine izin vermemelidir.

Minbic halkını, topraklarını savunacak tek güç Minbic Askeri Meclisi’dir. Bizi kurtaran ve topraklarımızı DAİŞ çetelerinden temizleyen ve çete gruplarına karşı koruyan tek güç Minbic Askeri Meclisi’dir.