Onlarca BAAS’çı serbest bırakılıyor

Enfal Katliamı'nın baş suçlusu ve Eski Savunma Bakanı Sultan Haşim’in de içinde olduğu onlarca BAAS yöneticisi serbest bırakılıyor. Tarihin Normalleştirilmesi Projesi kapsamında birçok BAAS rejimi yöneticisi serbest bırakılacak.

Güney Kürdistan’da yayın yapan PUK-Media Ajansı'nın Bağdat’ta bulunan siyasi çevrelerden edindiği bilgilere göre, Enfal Katliamı'ndan suçlu bulunan ve idam cezası onaylanan BAAS yöneticisi Sultan Haşim’in de dahil olduğu onlarca kişi serbest bırakılacak. Iraklı Sünni ileri gelenlerden birçok kişinin bu proje kapsamında serbest bırakılacağını dile getiriliyor. Proje Şii İttifakı tarafından açıklanarak yürürlüğe konmuştu.

Irak'ta yaşanan siyasal gerilimi düşürmeyi amaçlayan bu projeye ülke genelinde bir muhalefet yaşanıyor. Bağdat’ta ve birçok merkezde ‘Tarihin Normalleştirilmesi’ yasası ile Irak’ın eski diktatoryal rejimi BAAS’ın yöneticilerinin cezasız kalacakları belirtilerek karşı çıkılıyor. 

Şimdiye kadar birçok Şii ve Sünni kesim özelikle suçlu BAAS yöneticilerinin proje kapsamına alınmaması için ciddi bir çaba gösteriyor. 

Kürtlere ve Şii Arap halkına karşı soykırım amacı ile başlatılan Enfal Operasyonu'nun uygulayıcılarından kabul edilen Sultan Haşim BAAS rejiminin sembol isimlerindendi.