GÖRÜNTÜLÜ

‘QSD’nin bizi özgürleştireceği günün umuduyla yaşadık’

Rakka’nın batısında özgürleştirilen Hemra köylüleri, QSD güçlerinin kendilerini özgürleştireceği günün umuduyla yaşama tutunduklarını söyledi.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının özgürleştirdiği Hemra köylüleri DAİŞ çetelerinin uygulamalarını ANF’ye anlattı.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının özgürleştirme hamlesi kapsamında DAİŞ çetelerinden arındırdığı köylerdeki Rakkalılar topraklarının DAİŞ çetelerinden temizlenmesi nedeniyle büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Rakka köylüleri DAİŞ çetelerinin QSD savaşçılarının başlattığı operasyon esnasında direnmeden köyden kaçtıklarını kaydetti. Hemra köylüleri 2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan köyde halkın baskı, zulüm ve talan gördüğünü söyledi.

Köylüler DAİŞ çetelerinin bölgeyi işgalinden bu yana kendi sözde İslam kanunlarını zorla, baskıyla ve işkenceler ile halka dayattığını ve yerleştirdiğini vurguladı.

Kadınlara yönelik özel uygulamaların devreye konulduğunu belirten Hemra köyü kadınları DAİŞ çetelerinin köydeki 9 ila 16 yaş aralığındaki genç kızları çete üyeleri ile zorla evlendirmeye çalıştığını söyledi. Bir kısmının da evlendirildiğini ve Rakka merkezine götürüldüğünü kaydetti.

DAİŞ çetelerinin işgal sonrası köylerde var olan okulları da kapattığını dile getiren köylüler, çetelerin çocuklara sözde şeriat ve cihat dersleri verdiğini de kaydetti. Köylüler çocukların ilerleyen süreçlerde eylemlerde kullanmak için böylesi uygulamalara tabi tutulduğunu vurguladı.

DAİŞ çetelerinin her şeylerini talan ettiğini dolayısıyla kış koşulları nedeniyle de yaşam ihtiyaçlarının olduğunu belirtten köylüler, Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının kendilerine çok yardımcı olduğunu da söyledi.

Savaşçıların ekmeğini ve suyunu, battaniyesini ve montunu kendileri ile paylaştığını söyleyen Hemra köylüleri, köylerinin özgürleştirmesi nedeniyle Fırat’ın Gazabı Eylem Odasına bağlı tüm güçlere teşekkür etti.