GÖRÜNTÜLÜ

QSD savaşçıları: Sivillerin can güvenliği bizim için esastır

QSD savaşçılarının Rakka’nın batısındaki operasyonları sürüyor. QSD savaşçıları köy ve mezraları bir bir özgürleştirirken, onlarca sivili de DAİŞ çetelerinden kurtardı.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları tarafından Rakka’nın batısında yürütülen Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin 2. aşaması özgürleştirme operasyonları tüm hızıyla devam ederken QSD savaşçıları ANF’ye konuştu.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklama ardından başlatılan 2. aşama kapsamında şu ana kadar birçok köy ve mezrayı DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirdiklerini dile getiren QSD savaşçıları, onlarca sivili de kurtardıklarını ifade etti.

ONLARCA SİVİLİ ÖZGÜRLEŞTİRDİK

QSD savaşçısı Ehmed: DAİŞ çeteleri QSD güçlerinin sivillere yönelik hassasiyetini bildiği için kendilerini canlı kalkan olarak kullanmak istedi. Ancak siviller kaçarak güvenli bir tepeye sığındı.

Sivillerin özgür alanlara doğru akın etmesi nedeniyle DAİŞ çeteleri sivillerin kaçış yönlerine doğru ağır silahlar ile taramaya başladı. Bundan sonuç alamayınca da direnemedi ve köyden kaçtılar. Arkalarında 14,5’luk doçka ve bir miktar cephane bıraktılar.

2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan bölge de halk yoğun baskı, zulüm, talan, işkence ve katliamlar gördü.

DAİŞ çetelerinin bölgeyi işgalinden bu yana yaklaşık 3 yıl geçti. DAİŞ çetelerinin 3 yıl içerisinde kendi sözde dini kanunlarını zorla, baskıyla ve işkenceler ile halka dayattı ve zorla bölgeye kendi anlayışını yerleştirmeye çalıştı.

Ancak halkımız DAİŞ çetelerinin anlayışını hiçbir zaman benimsemedi ve reddetti. Sürekli olarak çeşitli yollarla kendilerini kurtarmamızı istedi. Biz de koşullar olgunlaştığı için Rakka hamlesini başlattık. Rakka’yı özgürleştirecek ve DAİŞ belasına son vereceğiz!

DAHA DİKKATLİ DAVRANIYORUZ!

QSD savaşçısı Mihemmed: Özgürleştirme hamlesinin ikinci aşaması kapsamında Rakka’nın batısında operasyonlarımıza devam ediyoruz.

Ancak sivillerin can güvenliği nedeniyle daha dikkatli davranıyoruz. Çünkü QSD olarak sivillerin can güvenliğini kendimiz için esas alıyoruz. DAİŞ çetelerinin işgali altındaki kent merkezinden her gün onlarca sivil kaçarak özgürleştirdiğimiz alanlara geliyor.

Gelen sivillerin yaşamsal ihtiyaçlarının kısıtlı imkanlara rağmen karşılanmaya çalışıyoruz. Onlarla ekmeğimizi, suyumuzu, battaniyemizi paylaşıyoruz. Başlattığımız hamle kapsamında uluslararası tüm yasaları uygulamak için azami gayret gösteriyoruz.

QSD savaşçıları her zaman ve heryerde sivillerin güvenliği için yoğun gayret göstermeye devam edecek. Özgürleştirme operasyonları yapacağımız alanlardaki halkımıza çağrımız çatışma bölgelerinden uzak durmaları.