Yüksekdağ: Mücadeleyi zafere kadar sürdüreceğiz

AP’deki Kürt Konferansı’na HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da bir mesaj gönderdi.Yüksekdağ, Türkiye’deki rejimin diktatörlük olduğunu söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bugün başlayan 13’ncü Kürt Konferansı’na  bir mesaj gönderen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, konferansı selamladı. 

Figen Yüksekdağ mesajında şu hususlara dikkat çekti:

“Saygıdeğer konferans katılımcıları,

HDP olarak yürüttüğümüz demokratik mücadele nedeniyle Erdoğan Rejimi tarafından 4 Kasım’dan bu yana 9 parlamenter arkadaşımla birlikte tutuklu bulunmaktayım. Mektuplarımın Adalet Bakanlığı talimatıyla cezaevi yönetimi tarafından sansürlenmesi veya el konulması sebebiyle mesajımı sözlü olarak avukatlarım aracılığıyla ulaştırabilmekteyim. Bir seçilmiş parlamenterin mesajını demir parmaklıklar ardından ve sansür baskısıyla iletmek zorunda kalıyor olması, Türkiye’deki rejimin diktatörlük uygulamalarından sadece birisidir. Varoluş sebebimiz de işte tam da bu rejime karşı ötekileştirilen halklarımızın savunulmasıdır.

EUTCC tarafından düzenlenen konferansınızın Türkiye’de yaşanan ve halen devam eden darbe sürecini kapsamlı bir şekilde ele alarak Ortadoğu’ya ve Avrupa geneline yansımalarını da değerlendireceğini anlıyorum. Size temin ederim ki başta Erdoğan Rejimi olmak üzere Sykes-Picot düzenine sarılan totaliter rejimlere karşı Rojava, Türkiye ve Kürdistan’da yükselen özgürlük ve demokrasi mücadelesinde HDP gibi hareketler umut olmaya devam edecek, bu mücadeleyi zafere kadar sürdürecektir.

Konferansa katılan tüm katılımcılara selam ve sevgilerimi iletiyor, başarılar diliyorum.”