Küba’da Devlet Başkanı’nın katılımıyla Filistin lehine büyük gösteri

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, perşembe günü Havana'da Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen ve ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe tepki gösterilen büyük bir gösteriye öncülük etti.

Küba’nın başkenti Havana’da Perşembe günü Filistin lehine büyük bir gösteri düzenlendi. İçişleri Bakanlığı’nın X’te yaptığı açıklamaya göre mitinge 100 binden fazla Havanalı katıldı.

Mitinge Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel öncülük ederken, eşi Lis Cuesta ve Başbakan Manuel Marrero da katıldı.

Miguel Diaz-Canel’in ön sırada yer aldığı miting, Komünist Gençlik'in çağrısı üzerine gerçekleşti.

Havana'da ABD Büyükelçiliği'nin de bulunduğu sahil caddesi Malecon'da düzenlenen gösteriye, siyah-beyaz kefiyeli gençler dikkat çekti.

Göstericiler yaklaşık bir saat boyunca Filistin bayrakları ve "Özgür Filistin", "Soykırıma hayır. Yaşasın Filistin" yazılı pankartlar taşıdı.

Avrupa Birliği'nin insan haklarından sorumlu özel temsilcisi Eamon Gilmore'un başkenti ziyaret ettiği gün düzenlenen yürüyüşe öğrenciler, lise öğrencileri ve devlete ait şirketlerin çalışanları katıldı.

İsrail'in temel destekçisi ABD'nin Büyükelçiliği'nin önünden geçerken genç göstericiler "Faşist Yankee, sen bir teröristsin" şeklinde slogan attı.

Bu, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail’e saldırmasıyla savaşın başlamasından bu yana Küba’da düzenlenen en büyük eylem oldu.

İsrailli yetkililere gere Hamas’ın ilk günkü saldırısında çoğu sivil 1,200 kişi öldürüldü. Saldırı günü yaklaşık 240 kişi kaçırıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi'ni acımasızca bombalaması sonucu Hamas hükümetine göre 6 bin 150'si çocuk olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü.