Çok sayıda kentte siyasi soykırım operasyonları

Şırnak ve ilçeleri ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçelerinde siyasi soykırım operasyonları ile en az 23 kişi gözaltına alındı. Amed’e ise Mikail Yaman, tutsak abisine para gönderdiği gerekçesiyle gözaltına alındı

Şırnak, Ağrı ve Amed başta olmak üzere birçok kentte siyasi soykırım operasyonları ile çok sayıda kişi alındı. Ağrı ve Şırnak'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri gözaltına alınırken, Amed’e ise tutsak abisine para gönderen Mikail Yaman gözaltına alındı. 

AĞRI’DA 13 GÖZALTI

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde polisin yaptığı ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Talha Kaya ve Doğubayazıt İlçe Örgütü yöneticisi Ahmet Yaşmiş, Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) temsilcisi Cemil Koç ve Doğubayazıt Belediyesi Meclis üyesi Rahim Gönen’in de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AĞABEYİNE PARA GÖNDERMEK SUÇ SAYILDI

Amed’in Bağlar ilçesinde Mikail Yaman’ın evine baskın düzenlendi. Yaman hakkında 2010 ile 2020 yılları arasında rehin tutulan abisi olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Ergani İlçe Eşbaşkanı İbrahim Halil Yaman’ın Bandırma 4 Nolu T Tipi Cezaevi’nde olduğu sırada kendisine para gönderdiği gerekçesiyle “örgüte finans sağlamak” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını öğrenildi. Yaman’ın Kayapınar İlçe Jandarma Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi. 

ŞIRNAK'TA 10 GÖZALTI

Şırnak’ta ise kent merkezi ile Cizre, İdil ve Uludere ilçelerinde yapılan ev baskınlarında HDP yöneticisi Agit Yiğit, Fatma Acet, Fırat Akyol, Cami Bilik, Nihat Küçük, Mahsum Kurami, Serhat Çatuk, Mustafa Dal, Ömer Karaviş ve Abdullah Yaman gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 kişi emniyet müdürlüklerinde tutulurken, kentte gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.