İşkenceye maruz kalan 5 tutsak hakkında soruşturma

Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde gardiyanlar tarafından işkenceye uğrayan 5 tutsağa, yaşananları kamuoyuyla paylaştıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri artarak devam ederken,  işkence edilen tutsaklar hakkında üstüne üstü cezai soruşturma açılıyor. Hak ihlallerinin son adresi ise Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde oldu.

Gardiyanlar tarafından dakikalarca boyunda işkence edilen tutsaklar Sedat Karak, Veysi Altan, Servan Sertkaya, Orhan Doru ve İhsan Oran hakkında soruşturma başlatıldı. 

İşkence olayını aktaran Sedat Karak, ailesiyle dün yaptığı telefon görüşmesinde de, yaşananları kamuoyuna duyurdukları için haklarında cezaevi savcısı tarafından soruşturma açıldığını belirtti. 

Karak,  işkencenin üzerinden 1 hafta geçtiğini ve şimdi kendilerini hastaneye götüreceklerine dair bilgi verildiğini söyleyerek, kendilerine hukuki yardım yapılmadığını ifade etti. 

NE OLMUŞTU?

5 Şubat'ta ailesiyle telefonda görüşen tutsak Sedat Karak, Veysi Altan, Servan Sertkaya, Orhan Doru ve İhsan Oran ile birlikte 30-40 kişilik bir gardiyan grubu tarafından işkence edildiklerini, bu esnada el, ayak ve kafalarında kırıkların oluştuğunu paylaşmıştı.