Şişhane’de polis engeline rağmen protesto: Tecridi mutlaka yıkacağız

İstanbul HDP il örgütü öncülüğünde uluslararası komploya karşı Şişhane meydanında yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellendi. Buna rağmen HDP'liler basın açıklaması yaparak, komployu kınadı.

Türk polisi açıklamadan saatler önce meydanı ablukaya aldı. Basın mensuplarının da alan girişini engelleyen polis, aralarında HDP’li vekillerin de bulunduğu HDK binasındakilerin çıkmasına izin vermedi.

Polis ablukasına rağmen HDP’li vekiller HDK önünde basın açıklaması yaptı.

HDP Milletvekili Sezai Temelli, polis engeline sert bir dille tepki gösterdi.

Temelli, savaş ve şiddet politikasının tek nedeninin ülkeye barış gelmesini ve Kürt sorununun çözülmesini istemeyen AKP iktidarı olduğunu kaydetti.

Temelli, 15 Şubat komplosunun nedeninin de Kürt sorununda çözümsüzlük politikası olduğunu belirtirken, Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’ye barış ve demokrasi gelmeyeceğini vurguladı.

 Temelli, “Demokrasi, barış ve çözüm istiyoruz. Hiçbir komplonuzla, hak ihlalinizle, şiddetinizle buna engel olamayacaksınız. İnatla, kararlılıkla nerede olursak olalım sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Temelli şöyle konuştu:  “Bu tecrit sistemini mutlaka ama mutlaka yıkacağız. Siyasi tutsakların özgür olduğu, tecridin sonlandığı, demokrasi ve barışın hayatımızın değişmez bir parçası olduğu günler çok yakında. Dolayısıyla bugün yaptığınız suça ortak olmuyoruz. Suç işleyen herkesten bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Biz HDP olarak çok güçlü şekilde diyoruz ki herkes için adalet, Öcalan, Demirtaş tüm siyasi tutsaklar için adalet istiyoruz.”

Bu açıklamanın ardından milletvekilleri ve beraberindeki heyet HDP İstanbul il binasına geçti.