Akdağ: Boğaziçi’nin mücadelesi tüm halka yayılacak

İktidarın hukuksuz uygulamalarına karşı Boğaziçili öğrencilerin taleplerinin demokratik ve vazgeçilmez olduğunu söyleyen SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ, "Boğaziçi’nin mücadelesi tüm halka yayılacak" dedi.

Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Sevtap Akdağ, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası etkinliğine katıldı. Akdağ, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişi ve kayyum ile ilgili görüşlerini ANF’ye aktardı.

Tekçi bir rejim ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Akdağ, iktidarın bulunduğu her yerde bu anlayışı yaygınlaştırdığını söyledi. Kayyum politikasının ilk önce HDP üzerinden başlandığını vurgulayan Akdağ, "Bütün zor uygulamalarını, hukuksuzluğu, anti demokratik uygulamaların her birini öncelikle HDP ve direnenler üzerinde sınıyor. Toplumsal muhalefet bununla hemhal olup bunu bütünüyle geri çektirecek bir zemin açığa çıkartamadığında mutlaka başka yerlerde yeni yeni yerlerde bunları deniyor.

Kayyum konusunda da böyle oldu. HDP’li belediyelerden başladı sonra STK’lara kayyum atanmasını yasalaştırdı ve meclisten geçirildi. Pek çok demokratik zemin TTB, Barolar vb. hedef halindeydi, bunlardan bir tanesi de üniversitelerdi. Üniversiteler konusunda özellikle üniversitelerdeki demokrasi zaten sınırlı seviyedeki demokratik işleyişe bile tahammül edemeyen projeydi" diye konuştu.

TALEPLER VAZGEÇİLMEZDİR

Direnişin tüm halka yayılmasını beklediklerini dile getiren Akdağ, şunları kaydetti: "Çok uzun zamandır buralarda kayyum derecesinde atamalar gerçekleştiriyordu. Ancak Boğaziçi öğrencileri, öğretim görevlileri, mezunları ve bununla beraber tüm toplumsal muhalefet bu hukuksuzluğun bir eşik atlamasından artık katlanılamaz hale geldiği için ciddi bir ses yükseltti. Bu işin artık yapılamaz hale gelmesiyle beraber bir toplumsal muhalefet açığa çıktı. Buradaki talepler en demokratik, vazgeçilmez taleplerdir. Bu mücadele halka, tüm topluma yayılacaktır, yayılmasını bekliyoruz."