AKP-MHP iktidarından siyasi soykırım: En az 80 gözaltı

AKP-MHP iktidarının birçok kentteki siyasi soykırım operasyonlarında en az 80 kişi gözaltına alındı.

Şırnak, Ağrı, Amed, Urfa, Van, Mardin, Siirt, Hakkari, Mersin ve Elazığ başta olmak üzere birçok kentte siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda en az 80 kişi gözaltına alındı.

ŞIRNAK

Şırnak’ta kent merkezi ile Cizre, İdil ve Uludere ilçelerinde yapılan ev baskınlarında HDP yöneticisi Agit Yiğit, Şırnak eski il genel meclisi üyesi Nezir Ayan, Fatma Acet, Fırat Akyol, Feride Karakoyun, Cami Bilik, Nihat Küçük, Mahsum Kurami, Serhat Çatuk, Mustafa Dal, Ömer Karaviş ve Abdullah Yaman gözaltına alındı.

 Gözaltına alınan 12 kişi emniyet müdürlüklerinde tutulurken, kentte gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

MARDİN

Mardin’in merkez Artuklu, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde yapılan ev baskınlarında şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Nusaybin’de 10 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
Kızıltepe ilçesinde de yapılan siyasi soykırım operasyonlarında 65 yaşındaki Barış Annesi Ferhan Akbulut da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosyaya 24 saat kısıtlılık kararı konulurken, soruşturmaya dair aile ve avukatlara bilgi verilmedi.

MERSİN
Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde bugün yapılan operasyonlarda Özgür Kutlu ve Nebi Yıldız gözaltına alındı. Kutlu ve Nebi’nin Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.
Öte yandan 13 Şubat'tan bu yana kentte yapılan ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alındı.

AMED
Silvan’daki operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.