Almanya’nın 33 şehrinde örgütlü olan IL de ‘Zamanı geldi’ kampanyasına katıldı

Almanya’nın 33 şehrinde örgütlü olan Müdahaleci Sol (Interventionistische Linke - IL) da “Zamanı geldi” hamlesine katıldığını açıkladı.

15 Şubat uluslararası komplonun 22’inci yıldönümü yaklaşırken, halklar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük talebini her geçen gün yoğunlaştırıyor.

11 Ocak günü, Güney Afrikalı kurumların öncülük ettiği, “Zamanı geldi: Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katılımlar artıyor.

Almanya’nın 33 kentinde örgütlü, 1000’i aşkın üyesi olan Müdahaleci Sol Interventionistische Linke – IL de Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Birleşmiş Milletler’e rolünü oynaması çağrısı yapan kampanyaya katıldığını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Interventionistische Linke – IL, “IL olarak Güney Afrika İşçi Sendikasının geliştirdiği BM’ye yönelik Öcalan'a Özgürlük mektup kampanyasına katılıyoruz. Kürt halkının meşru Önderliğinin özgürlüğünü talep ediyoruz.

Özellikle Alman devletinin Abdullah Öcalan’ın resmilerini, posterlerini ve adını yasaklayarak, unutturmak çabasına karşı bu talepte bulunuyoruz. Biz aynı zamanda PKK’ye karşı kriminalizasyon ve yasak politikalardan vaz geçilmesi talebinde bulunuyoruz.

Almanya ve Türkiye’de tutuklu olan siyasi tutsakların özgürlüğünü talep ediyoruz.

Kürt Özgürlük Hareketi dayanışmacı, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü toplum için mücadelemizde bizim müttefikimizdir. AKP-MHP rejimine verilen siyasi, askeri ve ekonomik desteğinin sonlandırılmasını talep ediyoruz” dedi.