Finlandiyalı gençler “Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katıldı

Finlandiyalı Solcu Gençlik Hareketi (Vasemmistonuorte) “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyaya katıldığını duyurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü talebiyle Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’nun (COSATU) 11 Ocak’ta ilanını yaptığı “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyasına katılımlar her geçen gün artıyor.

Vasemmistonuorte Genel Sekreteri Henrik Jaakola imzası ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup gönderdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Birleşmiş Milletler’i (BM) göreve çağıran mektupta, BM İşkenceyi Önleme Komitesi (CAT), Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Ağustos 2020’de İmralı’daki inceleme raporunun vardığı sonuçları dikkate alarak acil bir şekilde harekete geçilmesi gerektiği de vurgulandı.

BM’nin Güney Afrika’daki Apartheid rejimine karşı yürüttüğü çalışmaların da hatırlatıldığı çağrıda Nelson Mandela Kuralları benzerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için de uygulanması gerektiği belirtildi.

Sosyalizm, demokrasi, feminizm, kırmızı-yeşil çevrecilik ve enternasyonalizm değerleri için mücadele eden Vasemmistonuorte, Finlandiya’nın 9 bölgesinde faaliyet yürütmektedir.

Kampanyaya şimdiye kadar birçok örgüt katılarak, BM Genel Sekreterine mektup gönderdi.