GÜNDEM 13 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-15 Şubat uluslararası komployu protesto etmek amacıyla düzenlenecek eylemler takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndan Garê'ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Garê işgaline karşı halkımızın Kürdistan’ın 4 parçasında ayağa kalkması AKP-MHP faşist iktidarının yıkılmasını hızlandıracaktır” dedi.

-100’den fazla insan, uluslararası komployu, Kürt Halk Önderi’nin esaretini ve üzerindeki ağır tecridi protesto etmek için “Güneşimizi Karartamazsınız” diyerek bedenini ateşe verdi.

-PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Muslim, “Önder Apo’nun o şartlarda geçirdiği her an, bizim için büyük bir ayıptır” dedi.

-MRAP, yaptığı açıklama ile bugün Paris'te düzenlenecek olan Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük yürüyüşüne destek verdiklerini belirtti.

-Boğaziçi eylemlerine katılan 11 kişi tutuklanırken 25 kişi de ev hapsi aldı. AYM Balbay kararı ev hapsinin kuvvetli deliler çerçevesinde verilmesini işaret edip hapisten farklı olmadığını vurgularken verilen cezaların gerekçelerinde kuvvetli deliller yok.

-Avrupa ülkelerinin uluslararası vergi bilgileri paylaşım kurallarını ihlal eden Türkiye’yi bu yıl da ‘vergi cenneti’ listesine almayacağı iddia edilirken, bunda her zamanki gibi yine Almanya’nın başrolde olduğu bildiriliyor.