GÜNDEM 15 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-15 Şubat uluslararası komployu protesto etmek amacıyla düzenlenecek eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan’da geliştirdiği zihniyet devrimini KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, ANF için kaleme aldı.

-Akademisyen, siyasetçi, insan hakları savunucuları ve sanatçıların da aralarında olduğu 60’ı aşkın kadın CPT’ye yönelik yayınladığı açık mektupta, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin son bulması, barış ve demokrasi için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

-TEV-DEM Eşbaşkanı Zelal Ceger, hiç kimsenin Rojava ve Suriye’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan gerçekliğini inkar edemeyeceğini belirterek, “Sayesinde Kuzey-Doğu Suriye’de devrim ayakta” dedi.

-BM, DAİŞ saflarında yer alan ve şu sıralar Kuzey Suriye'deki kamplarda tutulan vatandaşlarını almayı reddeden aralarında İsveç'in de bulunduğu ülkeleri sert bir şekilde eleştirdi.

-İsveç eski Başbakanı Olof Palme'nin katledilişinin yıldönümü dolayısıyla Kürtler ve sosyal demokratlar, sanal ortamda “Kürtler ve Olof Palme” konulu bir konferans düzenleyecek.

-İspanya’ya bağlı olan Katalonya Özerk Bölgesi’nde dün yapılan seçimlerin ilk sonuçlarına göre seçmenlerin çoğu bağımsızlıktan yana olan partilere oy verdi.