GÜNDEM 6 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Ganalı ACCP örgütü de “Öcalan’a özgürlük” kampanyasına dahil olduğunu açıkladı. ACCP Başkanı John Nana Yaw Okyere BM Genel Sekreteri’ne yazdığı mektupta, “Sayın Abdullah Öcalan'ın derhal serbest bırakılması konusunda devreye girmek için BM Genel Sekreteri olarak tüm yetkinizi kullanmanızı rica ediyoruz” dedi.

-Cizre’de 14 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı resmi olarak 79 gün sürdü. Cizre halkı, 79 gün boyunca tarihte ender rastlanan acımasız bir katliama uğradı...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yıldönümüne ilişkin konuşan PJAK Meclis üyesi Ehwen Çiyako, İran ve Rojhilat halkının 1999 yılındaki mücadele ruhu ile eylemlere katılması gerektiğini belirtti.

-“Tüm zamanların faşizan saldırılara karşı tüm zamanların mücadelesi” diyen HDP Milletvekili Kemal Bülbül, toplumun tehdit altındaki bütün kesimlerinin birlikte ve dayanışmayla tüm direniş araçlarını işlevli kılması gerektiğini söyledi.

-Kadın Savunma ağı, nefsi müdafaayı saldırı karşında bir hak ve özsavunma olarak tanımlıyor. Kadınların özsavunmasını gerçekleştiren kadınlara da amasız fakatsız sahip çıkması gerektiğini vurguluyor.

-Dağlara adanan bir ömür onunkisi… Dağların en ardında özgürlük arayışında olan bir yürek Zîn Avesta. Bir düşün peşinden aşkla gitmenin yoludur Zîn Avesta'nın yolu...

-Almanya Dantzig yakınlarındaki toplama kampında sekreterlik yapmış bir kadın hakkında hukuki prosedür uygulamaya karar verdi.