GÜNDEM 9 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Kürt sorununda çözümsüzlüğü öngören uluslararası komplonun, 23. yılda İmralı sistemi gibi sonuçlarıyla birlikte tamamen berhava edileceğini, Öcalan’ın özgürlüğünün önünün açılacağını söyledi.

-Geçtiğimiz sene Mart ayında Ağrı'da işgalci güçlere karşı fedai eylem gerçekleştiren YJA Star gerillası Sema Koçerin, geride bıraktığı mektubunda, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride tepki olarak eylemini gerçekleştirdiğini belirtiyor.

-Almanya’da örgütlü olan 10 örgüt, “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyasına katıldığını duyurdu.

-HDP'nin ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası etkinliğinde konuşan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Kürtlere ve demokrasi güçlerine yönelik baskılara dikkat çekerek, "Baskıcı rejimler bir gün mutlaka yaptıklarının hesabını verecekler" dedi.

-İktidarın hukuksuz uygulamalarına karşı Boğaziçili öğrencilerin taleplerinin demokratik ve vazgeçilmez olduğunu söyleyen SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ, "Boğaziçi’nin mücadelesi tüm halka yayılacak" dedi.

-Finlandiyalı Solcu Gençlik Hareketi (Vasemmistonuorte) “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyaya katıldığını duyurdu.

-Türk devleti güdümündeki Sultan Murat Tümeni çeteleri bazı grupları yoluyla Efrîn’de yaşı 18’den küçük olan Kürt çocuklarını Hawar Kilis’teki kampta askeri eğitime alıp ardından Sêrekaniyê ve Girê Spî cephelerine gönderiyor.

-HDP’li Kenanoğlu, AKP’nin yeni kuşağı kendisine uydurmaya çalıştığını; fakat onların baskıyı kabul etmediğini dile getirirken Boğaziçi’nde yaşananların da bu yaklaşımın sonucu olduğunu söylüyor.