Ganalı ACCP örgütü de 'Abdullah Öcalan’a özgürlük' kampanyasına katıldı

Ganalı ACCP örgütü de “Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına dahil olduğunu açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü talebiyle başlatılan uluslararası kampanyaya her geçen gün yeni örgütler dahil oluyor. Ganalı ACCP (Alliance Creative Community Project- olan Yaratıcı Toplumsal Projelerin Birliği) de BM’ye mektup göndererek kampanyaya katıldı.

2008’de Gana’da kurulan ACCP, 2013’ten bu yana da Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) statüsüne sahip.

Gana başta olmak üzere Togo gibi Batı Afrika ülkelerinde projeler yürüten ACCP de Güney Afrika’da başlatılan “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyasına katıldı.

‘ABDULLAH ÖCALAN KÜRT HALKININ MEŞRU TEMSİLCİSİ VE LİDERİDİR’

ACCP Başkanı John Nana Yaw Okyere, örgütü adına BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir gönderdiği mektupta şunları belirtti: “Kürdistan İşçi Partisi lideri Abdullah Öcalan 20 yıldan fazla bir zamandır tecrit altında tutulmaktadır. Milyonlarca Kürt tarafından Kürt halkının meşru temsilcisi ve Türk devletinin baskısına karşı direnişinin lideri olarak kabul edilen Abdullah Öcalan, Türk hükümeti ile 2013-2015 yılları arasında barışçıl çözüm tartışmalarında merkezi bir rol oynadı. Onurlu ve etkili bir barışın muhatabı olduğu tartışmasızdır. Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, Kürt sorununun çözümü için hayati önem taşımaktadır.

OHCHR DERHAL ETKİNLEŞMELİ

Türkiye'de ve bölgede barış ile istikrar adına, 1998 yılında Türkiye tarafından imzalanıp onaylanan, BM İşkence ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme çerçevesinde Abdullah Öcalan'ın hapishane koşullarını derhal ele almak ve araştırmak üzere OHCHR İşkenceye Karşı Komiteyi etkinleştirmenizi rica ediyoruz.

Ayrıca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın derhal serbest bırakılması konusunda devreye girmek için BM Genel Sekreteri olarak tüm yetkinizi kullanmanızı rica ediyoruz. Bu kritik noktada, BM Genel Kurulu'nu barış görüşmelerini kolaylaştırmak için bir girişim başlatmaya ve Türkiye'yi uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine saygı göstermeye davet ediyoruz.”

DANIŞMANLIK VE LOBİ ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYOR

ECOSOC) üyesi olan STK’ler BM’nin 5 ana organı olan Genel Kurul, Genel Sekreterlik, Güvenlik Konseyi, Uluslararası Adalet Divanı ve BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) nezdinde lobi ve danışmanlık yapabiliyor.

Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) 11 Ocak günü yaptıkları ortak açıklama ile “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyası başlattı.

Her iki örgüt kampanya ile Birleşmiş Milletler’in (BM) Türkiye’de barışın sağlanması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlaması için harekete geçirmeyi hedefliyor.

Kampanyanın ilan edildiği 11 Ocak’tan bu yana birçok örgüt de dahil olduğunu duyurdu.