KCK: Komplonun 23. yılı özgür Önderlik ve özgür Kürdistan yılı haline getirecektir

KCK: Rêber Apo’yu tecrit altında tutan Türk devleti 23. yılında daha fazla teşhir ve tecrit olacaktır. Komployu bugün yürütmeye ve bu temelde Kürt soykırımını tamamlamaya çalışan AKP-MHP faşist iktidarı yıkılacaktır.

15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Garê işgaline karşı halkımızın Kürdistan’ın 4 parçasında ayağa kalkması AKP-MHP faşist iktidarının yıkılmasını hızlandıracaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunları belirtti: “15 Şubat 1999’da Rebêr Apo şahsında Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı gerçekleştirilen uluslararası komploya karşı 22 yıldır mücadele içinde şehit düşenleri minnetle anıyor, onların Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan, Özgür Ortadoğu özlemini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.

Uluslararası komploya karşı ‘Genişimizi Karartamazsınız’ diyerek yükseltilen direniş bayrağı 22 yıldır en yükseklerde tutuldu. 23. yılda bu direniş ‘Tecride, faşizme, işgallere son; özgürlüğü sağlama zamanı’ hamlesi ile Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan hedefiyle geliştirilecektir. Böylece Rebêr Apo’nun soykırım günü olarak ilan ettiği 15 Şubat’ta gerçekleştirilen komplo nihai olarak yenilgiye uğratılması sağlanacaktır.

KOMPLOCU GÜÇLER SALDIRILARINI YENİ BİR BOYUTA TAŞIMAYA ÇALIŞIYOR

Uluslararası komplocular 22 yılda defalarca büyük oranda yenilgiye uğratılmasına rağmen Kürt soykırımını hedefleyen yeni komplolar gerçekleştirmekten vazgeçmemişlerdir. 6 Kasım 2018 tarihinde ABD’nin 3 PKK yöneticisi hakkında aldığı yakalama ve vurdurtma kararı komplonun yeni bir biçimde tezgahlanması olmuştur. Bakur, Başur ve Rojava’da Kürt halkının özgürlük güçlerine yoğun biçimde saldırılması ve işgaller gerçekleştirilmesi 6 Kasım’da ABD’nin Trump yönetiminin aldığı kararın pratikleşmesi olmuştur. Bir komplo olarak işbirlikçi güçlerle birlikte yürütülen bu saldırılar Bakur, Rojava, Şengal, Mamxur ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarla yeni bir boyuta taşınmaya çalışılmaktadır. Nitekim uluslararası komplo 23. yılına girerken 10 Şubat günü Garê’ye işgal harekatı başlatılmıştır. Bu gerçeklik Kürt soykırımını hedefleyen Türk devleti ve onun destekçilerinin komployu yeni koşullarda sürdürmek istediklerini göstermektedir.

RÊBER APO’NUN KADIN ÖZGÜRLÜK ÇİZGİSİ EN ETKİLİ DEVRİM GÜCÜ HALİNE GELDİ

Rêber Apo’nun ve PKK’nin gücü ve etkisi arttıkça saldırılar da artırılmaktadır. Bugün Rêber Apo’nun ve Kürt Özgürlük Hareketinin gücü 22 yıl öncesinden daha fazladır. Rêber Apo düşünceleri ve tutumu ile PKK’yi daha etkili mücadele eder hale getirdiği gibi, bugün sadece Kürt Halk Önderi olmayı aşmış, Ortadoğu ve dünya halklarının Özgürlük Önderi haline gelmiştir. Rêber Apo’nun kadın özgürlük çizgisi bugün dünya kadınlarını halkların en etkili demokratik devrimci gücü haline getirmiştir. Rêber Apo’nun Demokratik Ulus ve devlet dışı yönetim biçimi olan Demokratik Konfederalizm halkların özgür ve demokratik yaşam çizgisi olmuştur. Halkları erkek egemenlikli iktidarcı, devletçi, sömürücü sistem çıkmazından kurtararak bu demokratik sistem projesi ile her geçen gün halkların özgürlük mücadelesine ivme kazandırmaktadır.

ÖZGÜR VE DEMOKRATİK YAŞAM SEÇENEĞİNİN ÖNÜ SONUNA KADAR AÇILDI

Uluslararası komplocular Rêber Apo’yu Kürt halkının özgürlük önderi olmaktan çıkarmak isterken, Rêber Apo karşılarına tüm insanlığın özgürlük ve demokrasi önderi olarak çıkmıştır. Reel sosyalizmin yıkılmasından sonra ideolojik-politik doğrultu sorunu yaşayan halklar, Rêber Apo’nun ortaya koyduğu kadın özgürlükçü demokratik ekolojik toplum paradigması ile güçlü bir mücadele silahına kavuşmuşlardır. Şu anda halkların en büyük gücü ellerindeki bu kadın özgürlükçü demokratik ekolojik toplum paradigmasıdır. Artık halklar ve kadınlar erkek egemenlikli devletçi, sömürücü ve baskıcı bir sisteme mahkum değillerdir. Kadınlar ve halklar açısından özgür ve demokratik yaşam seçeneğinin önü sonuna kadar açılmıştır. Bunu sağlayan da Rêber Apo’nun komploya karşı verdiği ideolojik-politik karşılık olmuştur.

Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için 23. yılında komploya karşı mücadele özgürlük zamanı hamlesi çerçevesinde yürütülecektir. Bu hamle Kürdistan'ın 4 parçası ve yurt dışında aynı zamanda sürdürülecektir. Faşizmin yıkılması, işgallerin son bulması ve Rebêr Apo’nun özgürlüğünün sağlanması tüm Ortadoğu halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesi olduğundan Ortadoğu halkları da bu mücadelenin gücü olacaklardır. Ortadoğu’da faşizmin, baskının, gericiliğin, işgalin temsilcisi ve savunucusu AKP-MHP iktidarı yönetimindeki Türk devleti tüm halkların baş düşmanıdır. Bu açıdan özgürlüğü sağlama zamanı hamlesi sadece Kürt halkının değil, tüm halkların özgürlük mücadelesi haline gelmiştir.

23. yılında komploya karşı mücadele Ortadoğu’da tüm halkların mücadelesi olarak gelişecektir. Başta kadınlar ve emekçiler olmak üzere tüm demokratik insanlık Rêber Apo’ya sahiplenerek bu hamlenin bir parçası haline gelmiştir. Rêber Apo’yu tecrit altında tutan Türk devleti 23. yılında daha fazla teşhir ve tecrit olacaktır. Komployu bugün yürütmeye ve bu temelde Kürt soykırımını tamamlamaya çalışan AKP-MHP faşist iktidarı yıkılacaktır. Garê işgaline karşı halkımızın Kürdistan’ın 4 parçasında ayağa kalkması bu yıkılması hızlandıracaktır. Rêber Apo’nun sadece PKK ve Kürt halkına değil, Türkiye ve Ortadoğu halklarına karşı yapılmıştır, dediği komplo nihai yenilgiye uğratılacaktır. Böylece Kürdistan, Türkiye ve tüm Ortadoğu özgür ve demokratik yaşama kavuşacaktır.

‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şehitlerinin izinde yürüyen gençler, kadınlar ve tüm Kürdistan halkı bedeli ne olursa olsun Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan mücadelesini yürüterek 23. yılı Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan yılı haline getirecektir. Tüm baskılara rağmen halkımızın özgür ve demokratik yaşamdaki ısrarı ve mücadelesi bunu sağlatacaktır.”