Lavrio’da 15 Şubat protestosu: Her yerde direnişteyiz

Yunanistan Lavrio'da uluslararası komploya karşı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte "Her an her yerde direnişte olacağız” mesajı verildi.

Yunanistan’ın Lavrio kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komploya karşı yürüyüş düzenlendi.

Atina Kürdistan Kültür Merkezi’nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüş, kentteki Kürt mültecilerin kullandığı kamptan başlayan başladı ve kent merkezinde devam etti.

Yürüyüşte sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî PKK” sloganları atılırken, Yunanca ve İngilizce “Önder Öcalan’ın özgürlüğü için birlikte mücadele” yazılı pankartlar açıldı.

Yürüyüşün ardından kent meydanında basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, İmralı’da uygulanan tecridin tüm Ortadoğu halklarına tecrit uygulanması anlamına geldiği belirtildi. Kürt halkı ve dostlarının Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için her gün dünyanın dört bir yanında ayakta olduğu kaydedilerek, “Önder Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a özgürlük! Bu anlayışla her an her yerde direnişte olacağız” mesajı verildi.

AÇLIK GREVİ 43. GÜNÜNDE

Öte yandan mülteci kampında Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için cezaevlerinde devam eden eylemi sahiplenmek için başlatılan açlık grevi eylemi 43. gününde.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Tevgera Jinên Kurdistan-Avrupa ve Navenda Çanda Kurdistan öncülüğünde 4 Ocak’ta başlayan açlık grevi eylemi 8’er kişilik gruplar halinde 5 günlük dönüşümlü olarak sürüyor.