Libya’nın geçici hükümeti Cenevre’de seçildi

Libya’yı Aralık ayında seçimlere götürecek, geçici hükümet Cenevre’de Birleşmiş Milletler’in denetiminde seçildi.

Libya’da geçici olarak Aralık ayındaki seçimlere kadar görev yapacak hükümet Cenevre’de yapılan seçildi. Muhammed El Menfi yeni Başkanlık Konseyi'nin başına, Abdülhamit Dibeybe ise başbakan olarak seçildi.

Liste yöntemine göre yapılan oylamada, Menfi ve Dibeybe'nin yanı sıra Başkanlık Konseyi yardımcıları olarak Musa el-Koni ve Abdullah el-Lafi'nin bulunduğu liste, 74 üyeden 39'unun oyunu aldı.

Akile Salih, Fethi Başağa, Usame Cuveyli ile Abdulmecid Seyfunnasr'dan oluşan ve ikinci tura kalan diğer liste ise 34 oyda kaldı. LSDF üyelerinden biri oy kullanmadı.

LSDF'nin belirlediği liste yöntemine göre, dört listenin yarıştığı ilk turda kazanmak için oyların yüzde 60'ını almak gerekiyordu. Ancak birinci turda listelerden hiçbiri bu oyu yakalayamadığı için en yüksek oyu alan iki liste ikinci tura kalmıştı. İkinci turda salt çoğunluk seçimi kazanmak için yeterli sayıldı.

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Temsilcisi Stephanie Williams, seçilen başbakanın 21 gün içinde çalışma programını sunması gerektiğini belirtti.